Λύσσαξαν τα αποκόμματα και τα αργυρώνητα ΜΜΕ για την τηλεοπτική παρουσία των Συναγωνιστών

μεγκατραγκας

Το πραγματικό τους πρόσωπο και το τεράστιο κόμπλεξ ενάντια στην Χρυσή Αυγή έδειξαν για ακόμη μια φορά όλα τα κόμματα του κλεπτοκρατικού «δημοκρατικού» τόξου και τα φερέφωνά τους, τα ξεπουλημένα ΜΜΕ για την εμφάνιση των Συναγωνιστών Παππά, Παναγιώταρου, Κασιδιάρη και Ματθαιόπουλου στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στο ΣΚΑΪ.

Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα –η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν ζωντανά εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σε πανελλήνιο δίκτυο μετά τις εκλογές με εξαίρεση την μεταμεσονύκτια συνέντευξη του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στον Μπογδάνο- προκάλεσε αλλεπάλληλα εγκεφαλικά στους… δημοκράτες όλων των κομμάτων που δεν ανέχονται να βλέπουν Εθνικιστές στην τηλεόραση.

Όπως γίνεται κατανοητό, για τους… δημοκράτες η δημόσια τηλεόραση που είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού, είναι τσιφλίκι τους και δεν ανέχονται να προβάλλονται διαφορετικές απόψεις πλην των δικών τους. Συγκεκριμένα, οι αμερικανοκομμουνιστές του Σύριζα δήλωσαν: «Η χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποτελεί πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, αλλά και ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το κουφάρι του ΠΑΣΟΚ: «Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα. Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας. Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό. Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος».

Από την λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να λείψει βέβαια και το απόκομμα της ΔΗΜΑΡ, το οποίο παθαίνει αναφυλαξία κάθε φορά που βλέπει εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση: «Προσβεβλημένος είναι ο δημοκρατικός κόσμος από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ με τη θλιβερή παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Επί ώρες και χωρίς αντίλογο, ακούγονταν σε πανελλαδικό δίκτυο ένα κήρυγμα μίσους και ξενοφοβίας. Η Δημοκρατία εκτός από ανοχή έχει και κανόνες. Ας το καταλάβουν όλοι ότι σε όλο τον προηγμένο κόσμο η αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων διώκεται ποινικά. Είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».

Να τονίσουμε πως το σύνολο του… αντικειμενικού δημοσιογραφικού κόσμου ενοχλήθηκε επίσης από την παρουσία των Συναγωνιστών στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής», ενδεικτικό του γεγονότος πως αντιλαμβάνονται τα τσιράκια των νταβαντζήδων τις έννοιες δημοκρατία και πολυφωνία. Χωρίς σχόλια παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.

Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα. Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης νεοναζιστικών αντιλήψεων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού. ”

Περαστικά τους!

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/lussajan-ta-apokommata-kai-ta-argurwnhta-mme-gia-thn-emfanish-twn-sunagwnis#.UWQiupOePRM#ixzz2PyZAnTtP

Υ.Γ.: “Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”! Όντως μεγάλη πρόκληση ήταν αυτή η συνέντευξη για τους φασίστες των Μέσων Μαζικής Εξαπατήσεως. Δεν τους άρεσε, που ακούστηκε η Αλήθεια. Κάτω από το πέπλο της… δημοκρατίας, καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα, ποταπά υποκείμενα.

Comments Off on Λύσσαξαν τα αποκόμματα και τα αργυρώνητα ΜΜΕ για την τηλεοπτική παρουσία των Συναγωνιστών

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.