Δραστηριότητες Τοπικών: Ανατολικής Αττικής, Βορείων Προαστίων, Σάμου, Πάτρας

ΔΡΑΣΤ

Στα γραφεία της Τ.Ο Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Σταύρου Κρίκου με θέμα «Η Μάχη των Οχυρών». Έτσι ονομάστηκε το θέατρο του πολέμου στα βόρεια σύνορα της χώρας μας το διάστημα από 6-10 Απριλίου 1941 κατά την διάρκεια της γερμανικής εισβολής.

ΚΡΙΚΟΣ

Ο Συναγωνιστής, αφού θύμισε ότι ουδείς κομμουνιστής συμμετείχε στην απόκρουση των πανίσχυρων γερμανικών μεραρχιών, αφού το επάρατο ΚΚΕ δεσμευόταν από το «Σύμφωνο μη επιθέσεως» Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, τόνισε τον ύποπτο ρόλο της «συμμάχου» Αγγλίας, αλλά και την προνοητικότητα του Εθνικού Κυβερνήτη, Ιωάννη Μεταξά, να οχυρώσει τα σύνορα της χώρας!  Τα οχυρά της γραμμής Μεταξά υπερασπίστηκαν με απαράμιλλη ανδρεία και πρωτόγνωρο πάθος οι Ήρωες Έλληνες στρατιώτες μας, καθοδηγούμενοι από τους έμπειρους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις που είχαν άφθονη υλικοτεχνική υποστήριξη. Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα, αποδεικνύοντας ότι μόνον όταν ένας λαός εμφορείται από βαθιά πίστη στα Εθνικά Ιδεώδη, κυβερνάται από μεγάλους Εθνικούς Ηγέτες και δεν αφήνει την τύχη του Έθνους σε πατριδοκάπηλους Εφιάλτες, τότε μόνον μπορεί να μεγαλουργήσει και στα πεδία των μαχών και στα πεδία των κοινωνικών αγώνων!

Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής
Αγ.Μαρίνας 10 – Πλ. Αγ. Μαρίνας, Αρτέμιδα
Πέμπτη: 19.00-22.00
Τηλ. 6947 285718
Τηλ / Fax: 22940 40200

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: Η ανθελληνική προπαγάνδα για ανεξαρτησία της Κρήτης

vpktis1

Για μια ακόμη φορά πλήθος κόσμου προσήλθε στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων, όπου, παρουσία του Συναγωνιστή και Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Παύλου Κτιστάκη με θέμα την ανεξαρτησία της Κρήτης.

vpktis2

Ο Συναγωνιστής πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή, έχοντας ως αφετηρία τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στις αρχές του 19ου αιώνα και οδήγησαν στο μεγαλύτερο προπαγανδιστικό φιάσκο της Κρητικής Ιστορίας. Το γεγονός ότι η σημαία των Κρητών, το 1800, βασιζόταν στην Ελληνική σημαία και έγραφε «Ένωσις ή Θάνατος» καταδεικνύει ότι ουδέποτε αποτέλεσε επαναστατικό λάβαρο και ουδέποτε επεδίωξαν την αυτονόμησή τους από την Ελλάδα. Το 1913 υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, η οποία δεν επικυρώνεται λόγω του Β’ Βαλκανικού πολέμου και ακολουθεί η συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την οποία ενώνεται οριστικά η Κρήτη με την Ελλάδα. Διαδίδουν ψευδώς ότι υπήρχε όρος στην συνθήκη του Λονδίνου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος το 2013 για την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα. Τέτοιος όρος δεν υπήρξε ποτέ. Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά “συμπτώσεων”-“λαθών” με πρωταγωνίστρια την Κρήτη, την οποία εμφανίζουν ως ανεξάρτητη χώρα, όπως στην λίστα των χωρών για τον εκτελωνισμό προϊόντων, σε δεκάδες αμερικάνικα πανεπιστήμια, στην Κορσική στα παιχνίδια των Νήσων.

Και όλα αυτά διότι το κράτος του Ισραήλ πάντα ήθελε την Κρήτη, το Αβύθιστο Αεροπλανοφόρο μας, μέσα στην επικράτειά του. Αλλά δεν είναι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες που προωθούν την ιδέα της αυτονόμησης της Κρήτης, είναι και οι κάτοικοι περιοχών με παράνομο και εύκολο κέρδος, είναι ο ιδιοκτήτης τοπικής αεροπορικής εταιρείας που «τυχαία» επέλεξε ως έμβλημα την σημαία της Κρητικής Πολιτείας, είναι ο Μανώλης Ρασούλης που έκανε λόγο για ανεξάρτητη Κρήτη.

Ο Συναγωνιστής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων
Λ. Ηρακλείου 426, Ν. Ηράκλειο
Δευτέρα και Παρασκευή 19:00 – 21:00
210-2810610

Ομιλία για το Έπος της ΕΟΚΑ στην Σάμο

grivas

Με απόλυτη επιτυχία και με πλήθος συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία για το Έπος των Κυπρίων αδερφών μας της ΕΟΚΑ, την Κυριακή 7 Απριλίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Σάμου. Μετά την προβολή των βίντεο ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και συζήτηση με τους συναγωνιστές και τα μέλη του Κινήματος για την δράση και την Ιστορία της ΕΟΚΑ.

Τ.Ο. Σάμου
Θεμιστοκλή Σοφούλη & Άρεως 1
Ώρες Κοινού: Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 19:00 – 21:00
Τηλ.: 6984 305181

Κοινωνικό έργο της Τ.Ο. Πάτρας

ΠΑΤΡΑ

Αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Πατρών επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα το Καλλιμανοπούλειο οίκο ευγηρίας. Διέθεσε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στο ίδρυμα που φιλοξενεί ηλικιωμένους της επαρχίας Καλαβρύτων. Η υποδοχή του προσωπικού και του διευθυντού του ιδρύματος ήταν άκρως φιλόξενη. Ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Ζήσιμος αφού μας ευχαρίστησε μας ξενάγησε στον οίκο ευγηρίας και μας εξήγησε πως το ίδρυμα στέκεται ακόμα όρθιο χάρις στην ανταπόκριση κάποιων ευαίσθητων Ελλήνων που αρνούνται να ενδώσουν στην κοινωνική διάσπαση και στην αποξένωση των Ελλήνων μεταξύ τους.

Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει με πράξεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε αυτή την δύσκολη εποχή. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει το κοινωνικό έργο της. Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι διώξεις των υποτακτικών υπηρετών του διεφθαρμένου συστήματος.

Τ.Ο. Πάτρας
Πύργου 50
Δευτέρα: 19:00-21:00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anatolikhs-attikhs-boreiwn-proastiwn-samou-patras#.UWbdyLWePRM#ixzz2QAfdgwTY

 

 

 

 

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Ανατολικής Αττικής, Βορείων Προαστίων, Σάμου, Πάτρας

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.