Το Ελληνικό τεθωρακισμένο “Κένταυρος” που δεν αξιοποίησε ποτέ ο Στρατός – ΒΙΝΤΕΟ

kentaurus__article

Με αφορμή την τραγωδία που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας, καθώς και την οικογένεια του Έλληνα Πεζοναύτη που χάθηκε οδηγώντας ένα ερπυστριοφόρο 51 ετών, ας απαντήσει ο υπουργός άμυνας την προφητική ερώτηση του Συναγωνιστή βουλευτή Β΄ Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου την οποία και παραθέτουμε αυτούσια.

Ερώτηση για το αναξιοποίητο τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κένταυρος» – Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Αναξιοποίητο το τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κένταυρος»

Το ελληνικής σχεδίασης τεθωρακισμένο άρμα μάχης «Κένταυρος»  το οποίο τηρούσε όλες τις προδιαγραφές του Ελληνικού Στρατού και είχε σχεδιασθεί από ελληνικά χέρια με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στρατού μας, παραμένει αναξιοποίητο. Ενώ υπήρξαν σχέδια για αρχική παραγγελία 150 περίπου αρμάτων τέτοιου τύπου, εν τούτοις αδρανοποιήθηκε και δεν υλοποιήθηκε.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Γιατί δεν αξιοποιείται ένα όπλο φτιαγμένο για τις ανάγκες του Στρατού μας το οποίο θα συμβάλλει στην κάλυψη των επιτακτικών επιχειρησιακών αναγκών του;
2) Γιατί χάνεται μία ευκαιρία για την ανάπτυξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας;

Αθήνα, 03/06/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ας μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός αν υπήρξαν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία αδρανοποίησαν την αρχική παραγγελία των 150 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ για τον Ελληνικό Στρατό; To video που ακολουθεί δείχνει τις δυνατότητες του ΤΟΜΑ “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xsjZ7XUYaXk]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-tethwrakismeno-ochhma-machhs-pou-den-promhtheuthke-pote-o-ellhnikos-stra#.UbJugflM_RM#ixzz2VZp8PKTB

Comments Off on Το Ελληνικό τεθωρακισμένο “Κένταυρος” που δεν αξιοποίησε ποτέ ο Στρατός – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.