Πάτρα: Ρομά απλώνουν μπουγάδα σε αρχαιολογικούς χώρους

Τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ρίου έχει προκαλέσει η εγκατάσταση τις τελευταίες ημέρες στην παραλία οικογενειών ρομά που χρησιμοποιούν την περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Ρίου και κάτω από τη γέφυρα για την διαμονή τους. Οι ρομά πλένουν και απλώνουν τα ρούχα τους στο κάστρο του Ρίου όπως και κάτω από την γέφυρα Χ. Τρικούπη, μαγειρεύουν και γενικώς κάνουν σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.
roma_skines_2

Οι γνωστές «ευπαθείς» ομάδες βρήκαν μια καινούρια πατέντα για να στεγνώσουν τα ρούχα τους τα απλώνουν λοιπόν στα κάγκελα και εξώπορτα του κάστρου «στολίζοντας» έτσι τον ιστορικό αυτό χώρο που είναι μάλιστα και η βιτρίνα του Ρίου αφού βρίσκεται δεξιά και αριστερά από την ανατολική και δυτική προβλήτα του λιμανιού του Ρίου. 
roma_mpougada1Βέβαια οι κακόμοιροι ρομά που δεν έχουν που να μείνουν και περιφέρονται από πόλη σε πόλη έχουν μαζί τους πολλά «άλογα» και πολλά «κυβικά».
roma_amaxia

Την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης η επαιτεία έχει φτάσει σε ακραία σημεία με ρομά να βρίσκονται σχεδόν σε κάθε τετράγωνο, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά κλοπών μέρα μεσημέρι, ιδιαίτερα στις συνοικίες όπου εξορμούν όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι στην Ελλάδα οι «ευπαθείς» ομάδες είναι πέραν και υπεράνω του νόμου.
 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/patra-roma-aplwnoun-mpougada-se-archaiologikous-chwrous#.UbjqtPlM_RM#ixzz2W2ZrpD76

Comments Off on Πάτρα: Ρομά απλώνουν μπουγάδα σε αρχαιολογικούς χώρους

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.