Νέο σκάνδαλο: Μίζες και στους σιδηροδρόμους

germanikes_mizes__article

Η είδηση μας έρχεται από Γερμανία, αφού οι εγχώριοι «ντετέκτιβ» της εγχώριας δημοσιογραφίας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, του δημοσιογράφου Κλάους Οτ, που σημειωτέον ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που ανέδειξε το σκάνδαλο Siemens, αναφέρει ότι υπήρξαν δωροδοκίες σχετικά με την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η Deutsche Bahn, μέσω της θυγατρικής της DBI, δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να καταλαμβάνει θέσεις συμβούλων στο θέμα της κατασκευής του μετρό και να δίνει δουλειές στην μητρική εταιρία. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Γερμανία, το ύψος των δωροδοκιών, ανέρχεται στα 315.000 ευρώ και είναι σίγουρο πως αν οι εισαγγελείς ψάξουν παραπέρα και βαθύτερα, θα βρουν ακόμα περισσότερα, όπως και πολιτικές ευθύνες. Για να αντιληφθούμε την εικόνα που παρουσιάζει η Πατρίδα μας όσον αφορά το κύκλωμα διαφθοράς, οφείλουμε να πούμε ότι εκείνη την περίοδο, επί διακυβερνήσεως Σημίτη, όταν δηλαδή πολλά από τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «βαμμένοι» ΠΑΣΟΚοι, η γερμανική εταιρία δωροδοκούσε αξιωματούχους στην Αλγερία, την Λιβύη, την Ρουάντα και την Ταϊλάνδη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι την επαύριο των αποκαλύψεων η γερμανική εταιρία αποφάσισε την αποχώρηση της από την Ελλάδα, αφού θέλει «να κάνει μια νέα αρχή», μακριά από μέρη στα οποία «βασιλεύει η διαφθορά». Βέβαια, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, όπως λέει και ο θυμόσοφος Λαός μας, όμως αυτή η υπόθεση προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του αποκρουστικού διεφθαρμένου μηχανισμού που έχτισε από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έφερε την πατρίδα μας στην σημερινή κατάντια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-skandalo-mizes-kai-stous-sidhrodromous#.UcF0A-fwmCg#ixzz2WeRItCCn

Comments Off on Νέο σκάνδαλο: Μίζες και στους σιδηροδρόμους

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.