Κάτω τα χέρια από τον εθνικό μας πλούτο – Τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη

eksoriksis

Τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησε η νορβηγική εταιρεία PGS σε περιοχές του Ιονίου Πελάγους και της Κρήτης, βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Αφορούν στοιχεία για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε περιοχές των οποίων η έκταση αγγίζει τα 12.500 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το υπουργείο, υπάρχουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων». Μάλιστα η νορβηγική εταιρεία η οποία διεξήγαγε τις έρευνες, θ’ αρχίσει να πουλά σε πετρελαϊκές εταιρείες τα συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία συνέλεξε. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν, πως η γαλλική Totalκαι τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχουν ήδη προχωρήσει σε προαγορά δεδομένων από τους Νορβηγούς. Κατά την ίδια πηγή, τα δεδομένα πρόκειται να πωληθούν προς 500 δολάρια το χιλιόμετρο, οπότε και εκτιμάται πως το Ελληνικό Δημόσιο δύναται από την πώληση των δεδομένων και μόνο, να εισπράξει περί τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Οι περιοχές στις οποίες τα δεδομένα πιστοποιούν την ύπαρξη χρυσοφόρων ενεργειακών κοιτασμάτων, είναι οι κάτωθι:
Βορειοδυτικά της Κέρκυρας και μέχρι την θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αμβρακικό κόλπο, δυτικά της Κεφαλονιάς, η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου και τέλος, η θαλάσσια περιοχή στη Νότια Κρήτη, η οποία φτάνει μέχρι τα θαλάσσια όρια με Ιταλία και Λιβύη. Οι εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος, κάνουν λόγο για μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων τα οποία δύνανται να αγγίξουν τα 150 δις ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια. Εν τούτοις, η παράδοση του ελέγχου της χώρας και της εθνικής μας κυριαρχίας στους διεθνείς τοκογλύφους, προβάλλει απειλητικά πάνω από την μελλοντική ευημερία του Ελληνικού Λαού.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή, θα αγωνιστεί με κάθε μέσο και με όλες του τις δυνάμεις, για να αποτρέψει το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου από τα κόμματα της προδοσίας στους διεθνείς δανειστές. Προς τούτο και επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατεύθυνση τις θέσεις του Κινήματος επί του ζητήματος των ενεργειακών κοιτασμάτων:

– Άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.
– Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
– Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, κάτω τα χέρια από τον εθνικό μας πλούτο, την κληρονομιά του Ελληνικού Λαού!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katw-ta-cheria-apo-ton-ethniko-mas-plouto-terastia-energeiaka-koitasmata-se#.UdXoGPlM_RM#ixzz2Y79pm8nO

Comments Off on Κάτω τα χέρια από τον εθνικό μας πλούτο – Τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.