Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: «Κατάληψη της Άγκυρας, Αύγουστος 1921»

vp_olilia

Στις 5/7/2013, στα κατάμεστα γραφεία της Τ. Ο. Βορείων Προαστίων, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Γεώργιο Μ., συνοδευόμενη από προβολή φωτογραφιών της εποχής, με θέμα: «Εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού προς κατάληψη της Άγκυρας τον Αύγουστο του 1921».

Ο Συναγωνιστής με δριμύ λόγο, συναισθηματικά φορτισμένο και με τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία, αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στη λήψη της απόφασης για την μεγαλύτερη επιθετική προσπάθεια που ανέλαβε ποτέ, ο Ελληνικός Στρατός. Ανέλυσε τα γεγονότα της προετοιμασίας, της πορείας δια μέσου της Αλμυράς Ερήμου, τις κυριότερες μάχες ανατολικά του ποταμού Σαγγάριου, τις απώλειες και τα μεθεόρτια της ανεπιτυχούς επιχείρησης, η οποία στοίχισε σε ζωές χιλιάδων άλκιμων νέων. Μιλάμε για τον πιο αιματοβαμμένο αγώνα της νεώτερης Ελληνικής στρατιωτικής Ιστορίας, έναν αγώνα που δεν βρήκε ποτέ την ιστορική δικαίωση που του άξιζε!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σέβεται τη θυσία και τιμά και την τελευταία σταγόνα Ελληνικού Αίματος, όπου κι αν χύθηκε αυτό. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μην τιμήσει τη θυσία 3.800 νεκρών και 18.500 τραυματιών που έδωσαν τον υπέρ πίστεως αγώνα στην Κόκκινη μηλιά, για να πετύχουν το οριστικό τέλος του πολυαίμακτου πολέμου, που δόθηκε από το 1919 έως το 1922 και την οριστική συντριβή του Μουσταφά Κεμάλ.

Λ. Ηρακλείου 426, Ν. Ηράκλειο
Δευτέρα και Παρασκευή 19:00 – 21:00
Τηλ: 210 2810610

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-salamina-thessalonikh-strumoniko-chania-boreia-proas#.Ud2dk_lM_RM#ixzz2YfRt2hPV

Comments Off on Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: «Κατάληψη της Άγκυρας, Αύγουστος 1921»

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.