Ευθείες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας

ELLHNIKO_AIGAIO

Δήλωση του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου: «Μέχρι του έτους 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον». Η Τουρκία με πολύ σαφήνεια προειδοποιεί για επικείμενη δράση και ταυτόχρονα οριοθετεί χρονικά το πέρας της φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών.

Σε εθνικό επίπεδο Ελλάδας – Κύπρου προκύπτει μια ευθεία απειλή (casus belli) που ήδη εκφράζεται με την άσκηση στρατιωτικής πίεσης,  με τις καθημερινά ολοένα διογκούμενες παραβιάσεις του Εθνικού μας Εναέριου Χώρου και των Εθνικών μας Χωρικών Υδάτων αλλά και με την βασική παράμετρο στρατιωτικής ισχύος που είναι οι τουρκικοί εξοπλισμοί. Την δεκαετία 2013-2023 η Γεν. Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας θα υλοποιήσει μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα επιφέρουν ριζική ανατροπή του ήδη πάσχοντος σήμερα ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι η συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στους τομείς σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής. Αποτελούν δε τα προγράμματα αυτά τους κύριους πυλώνες της εθνικής τους ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους. Ο στόχος των Τούρκων είναι η σταδιακή πλήρης απεξάρτηση από ξένες πηγές αγοράς και προμήθειας πολεμικού υλικού έως το 2023. Έτσι η οποιαδήποτε επιθετική τους ενέργεια δεν θα μπορεί να ανατραπεί από ξένες δυνάμεις με την άσκηση πολιτικοδιπλωματικής πίεσης μέσω εμπάργκο στρατιωτικού υλικού.

Τα κύρια εξοπλιστικά προγράμματα των Τούρκων είναι τα εξής: Α) To πρόγραμμα ALTAY που αφορά την κατασκευή 250 αρμάτων με πυροβόλο 120 mm για τον τουρκικό στρατό. Β) Το πρόγραμμα MILGEM που αφορά την ναυπήγηση 8 κορβετών , 4 φρεγατών και 6 υποβρυχίων Τ 214 για το τουρκικό ναυτικό. Γ) Το πρόγραμμα ATAK που αφορά την κατασκευή 91 επιθετικών ελικοπτέρων Τ 129. Δ) Το πρόγραμμα συμπαραγωγής 100 μαχητικών αεροσκαφών  F -35 stealth. E) To πρόγραμμα ANKA που αφορά την κατασκευή μη επανδρωμένων οπλισμένων αεροσκαφών.

Πέραν αυτών των βασικών εξοπλιστικών προγραμμάτων η Τουρκία ήδη έχει αναπτύξει πυραύλους cruise και σχεδιάζει την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων βεληνεκούς 2.500 χλμ. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να εξοπλιστούν εναλλακτικά και με χημικές κεφαλές. Επίσης η Τουρκία κυριαρχεί ήδη πλήρως στο φάσμα του ηλεκτρονικού πολέμου με αιχμή το τουρκικό  Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TUBITAK), με ένα από τα επιτεύγματά του να είναι το στρατηγικού επιπέδου ψηφιακό δίκτυο συνεργασίας των Κλάδων με το οποίο εξασφαλίζεται η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με φωνητικά δεδομένα και εικόνα μέχρι του επιπέδου διοικήσεως μονάδας.

Στα επιμέρους εξοπλιστικά προγράμματα των Τούρκων για την επόμενη δεκαετία, με πλήρη συμμετοχή της αμυντικής τους βιομηχανίας, προβλέπονται επίσης η ανάπτυξη και κατασκευή διατρητικών βομβών, τορπίλης υποβρυχίων, αντιαεροπορικών βλημάτων, φορητού όπλου ( ήδη παρουσιάστηκε), αντιαρματικών βλημάτων, ειδικών γεφυρών εφόδου και προσπέλασης, αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 155 mm και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και προσωπικού. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την αναφορά και με άλλες λεπτομέρειες αλλά νομίζουμε ότι γίνεται σαφές, ακόμη και στους πλέον ανυποψίαστους, ότι σταδιακά μέχρι της αρχής της επόμενης δεκαετίας θα έχουμε στοχοποιηθεί ως  Έθνος και Χώρα.

Πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι όλα τα αναφερθέντα κύρια και επιμέρους εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και οι προμήθειες των οπλικών συστημάτων όλων των κατηγοριών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται με την ενεργή συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία είναι ο φορέας υποχρεωτικής  «εθνικοποίησης» όπλων και συστημάτων. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην γεωπολιτική μας γειτονιά, την ηγεσία του ΥΕΘΑ αποτελούν πολιτικά πρόσωπα που είναι καλά μόνον για τα τηλεπαράθυρα  και για άχρωμες πολιτικές δηλώσεις και οι οποίοι  με τις ενέργειές τους συστηματικά και με δόλο απαξιώνουν την Εθνική μας Άμυνα. Οι αλλεπάλληλες οσφυοκαμψίες της συγκυβέρνησης στους διεθνείς τοκογλύφους και η άσκηση αμυντικής πολιτικής από ρεντίκολα του δημοσίου παραπετάσματος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στην εθνική καταστροφή.

Το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας που ανατρέπεται με φρενήρεις ρυθμούς εις βάρος της χώρας μας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατιμωτικές  για το Έθνος καταστάσεις. 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να προφυλάξει την Ελλάδα από την επερχόμενη εθνική καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eutheies-apeiles-ths-tourkias-enantion-ths-elladas#.Ud8xBPlM_RM#ixzz2YmKyO1t2

1 Comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

One response to “Ευθείες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας