Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιά, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Χαλκιδικής

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς ομιλία από τον συναγωνιστή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτη Καρυτιανό, με θέμα:
“Το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου”.

Ο συναγωνιστής, έκανε μία εισαγωγή τονίζοντας το γεγονός πως για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές το Εθνικό Κράτος είναι παράλληλα και κοινωνικό. Τα χαρακτηριστικά που μας διαχωρίζουν από τους λοιπούς ”πατριώτες” είναι ότι εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές, αντιλαμβανόμαστε το Έθνος πάνω στην φυλετική του βάση και η Ιδεολογία μας έχει κοινωνικό περιεχόμενο.

Έκανε μία σύντομη αναφορά στις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν εκεί την περίοδο στην Ελλάδα, μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
Ο Ιωάννης Μεταξάς, προσπάθησε να οικοδομήσει ένα Εθνικό κράτος. Το κράτος το οποίο υπηρετεί τους στόχους του Έθνους.

Ο Ι. Μεταξάς δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο ”πατέρας της Νίκης”. Ήταν αυτός που είχε προετοιμάσει το Ελληνικό Έθνος να νικήσει. Το είχε προετοιμάσει, τόσο στρατιωτικά και υλικά όσο και ηθικά ώστε αν χρειαστεί να πολεμήσει(όπως και έγινε) να μπορέσει να νικήσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά την εισβολή των Ιταλών την 28η Οκτωβρίου οι Έλληνες πήγαιναν στο μέτωπο με το ”χαμόγελο στα χείλη”. Επίσης μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η γραμμή Μεταξά, ένα έργο που στοίχισε χρήματα εκείνη την περίοδο, άντεξε τις επιθέσεις τόσο των Ιταλών όσο και των Γερμανών.

Ο Ι. Μεταξάς συνέβαλε ουσιαστικά και στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και υπηρεσιών πρόνοιας. Ήταν αυτός που καθιέρωσε σαν αργία την ημέρα της Κυριακής και της 1ης Μαΐου, ίδρυσε το ΙΚΑ και την Εργατική Εστία, καθιέρωσε την άδεια με αποδοχές και το 8ωρο εργασίας, καθιέρωσε τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εξάλειψε την ανεργία στην Ελλάδα. Επίσης στήριξε την Εθνική παραγωγή επιτυγχάνοντας την αυτάρκεια.

Στόχος του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου ήταν η δημιουργία του 3ου Ελληνικού πολιτισμού. Ο Ι. Μεταξάς οραματιζόταν έναν πολιτισμό που θα ήταν η συνέχεια του Αρχαίου και του Βυζαντινού πολιτισμού. Μία φυλή για να υπάρχει, πρέπει να δημιουργεί δικό της πολιτισμό. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος κάθε Έθνους.

Η πιο λαμπρή κίνηση της 4ης Αυγούστου ήταν η ίδρυση της ΕΟΝ. Κάθε καθεστώς οφείλει να σκέφτεται την διαδοχή του. Έτσι, μέσα από την ΕΟΝ, ο Ι. Μεταξάς προσδοκούσε να βγουν οι νέοι ηγήτορες του Έθνους. Δυστυχώς ήρθε ο πόλεμος και άλλαξε την κατάσταση.

Στο τέλος της ομιλίας ο συναγωνιστής απάντησε σε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:
Καραΐσκου 111 (7ο όροφος)
Τρίτη & Παρασκευή: 19:00-22:00
Τηλ. 210 4172693, 6980 745805

Ενημερωτική δράση από την Ν.Ε. Χαλκιδικής

Την Κυριακή 4 Αυγούστη Τρυπητής – Αμμουλιανής πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού στο πορθμείο Τρυπητής – Αμμουλιανής από μέλη του πυρήνα Ιερισσού και κλιμάκιο της Ν.Ε. Χαλκιδικής Οι άλλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Νομοτελειακά θα κριθούν όλοι στην ώρα τους. Εμείς εξακολουθούμε αυτό που μάθαμε από παιδιά. Δράση μέσα στην κοινωνία, όπου υπάρχει κόσμος, γιατί έχουμε πρόσωπο να δείξουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Οι θέσεις μας ξεκάθαρες, η Ιδέα μας πανίσχυρη, η Ηγεσία μας στιβαρή κι η Νίκη μας προσμένει…

Μεγάλη ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής στην Τρυπητή Χαλκιδικής

Εν μέσω καλοκαιριού, και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, τα παιδιά με τα μαύρα συνεχίζουν να οργώνουν την Ελληνική επικράτεια, βρισκόμενοι στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, και την Κυριακή 4 Αυγούστου, δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής από το νομό Χαλκιδικής βρέθηκαν στο λιμανάκι της Τρυπητής, όπου και πραγματοποίησαν εκτενή ενημερωτική δράση.

Επί δύο και πλέον ώρες, και μέχρι πλήρους εξαντλήσεως του διαθέσιμου ενημερωτικού υλικού, οι συναγωνιστές μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, και εφημερίδες του κινήματος, στους εκατοντάδες πολίτες που κινούνταν από και προς το νησί της Αμμουλιανής. Η παρουσία των χρυσαυγιτών προκάλεσε… μποτιλιάρισμα στο λιμάνι της Τρυπητής, καθώς αμέτρητοι άνθρωποι εγκατέλειπαν τα οχήματά τους για να συνομιλήσουν με τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, να ενημερωθούν για τις θέσεις του κινήματος και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Εν συνεχεία, κλιμάκιο συναγωνιστών της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο χωριό της Ιερισσού και συνομίλησε με πλήθος κατοίκων της περιοχής. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τόνισαν για ακόμη μία φορά τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην επένδυση των μεταλλείων στις Σκουριές. Για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι της Ιερισσού υποδέχθηκαν με θέρμη τους χρυσαυγίτες, δηλώνοντας αηδιασμένοι τόσο από την προδοτική κυβέρνηση, όσο και από την αριστερά, η οποία, όπως υποστήριξαν οι κάτοικοι, επιχειρεί το καπέλωμα των αγώνων τους για πολιτικάντικους λόγους.

Ομιλία στα γραφεία του Πυρήνα Κεφαλλονιάς – Ιθάκης για τον Ιωάννη Μεταξά

Κόντρα στα γελοία ψηφίσματα του Δήμου Κεφαλονιάς  και στους ακόμα πιο γελοίους εμπνευστές τους, οι Έλληνες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 στα γραφεία μας στο Αργοστόλι, προκειμένου να τιμήσουμε την επέτειο της 4ης Αυγούστου 1936 και να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές στον Κεφαλλήνα Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.

Όλοι οι παριστάμενοι, για άλλη μία φορά, αναλογιζόμενοι με δέος το μεγαλείο της εποχής εκείνης, συμφωνήσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης επανασύστασης του Εθνικού Κράτους των Ελλήνων και δώσαμε όρκο πίστης και αγώνα, ώστε να φανούμε αντάξιοι των «Μεταξάδων» προγόνων μας.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Δρακοπούλου 12 – Πλατεία Καμπάνας , Αργοστόλι
Τετάρτη και Σάββατο 21.00 – 23.00
Τηλ. 2671102349 – 6945134452

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Λαμίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Τ.Ο. Λαμίας με θέμα το κίνημα της 4ης Αυγούστου από τον εθνικό κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Παρά την αφόρητη ζέστη,πλήθος κόσμου παρευρέθη στα γραφεία της τοπικής για να παρακολουθήσει τις ομιλίες των συναγωνιστών Α.Γκλέτσου,Γ.Κοκκουγιάννη οι οποίοι τόνισαν τόσο τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του κινήματος όσο και την οργάνωση του Κράτους ως εθνικού Κράτους ομιλητές καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους συναγωνιστές οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους αμέσως μετά .Έτσι έκλεισε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση της Τ.Ο. Λαμίας.

ΛΑΜΙΑ:
Πλατεία Πάρκου & Κολοκοτρώνη
Τετάρτη-Παρασκευή 19:00-21:00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-peiraia-kefallonias-ithakhs-lamias-chalkidikhs#.UgOBoZJM_-Q#ixzz2bNPTcAIm

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιά, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Χαλκιδικής

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.