Σφάζονται οι συνδικαλιστοπατέρες για τα κομματικά, γυρίζοντας την πλάτη στους Έλληνες εργάτες

Διάρρηξη του άλλοτε αρραγούς πασοκικού μετώπου των συνδικαλιστοπατέρων κατέδειξε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ, κατά την οποία παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση της Συνομοσπονδίας. Οι άλλοτε πράσινοι «σύντροφοι», Παναγόπουλος και Φωτόπουλος, είχαν λεκτική αντιπαράθεση ελέω των κομματικών τους μαντριών και δη εξαιτίας της μεταπήδησης του δεύτερου στην αγκαλιά του Σύριζα και όλα αυτά βεβαίως, στην πλάτη των Ελλήνων εργαζομένων, τους οποίους η συνδικαλιστική ηγεσία εξαπατά επί δεκαετίες.

Ο Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, κατηγορούμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για οικονομικές ατασθαλίες και ο άλλοτε πλέον διακεκριμένος πρασινοφρουρός του συνδικαλισμού, επιτέθηκε στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντάς της ανεπάρκεια. Επιδιώκοντας να κερδίσει την εύνοια της ηγεσίας της νέας του κομματικής στέγης (ο τέως πασοκοσυνδικαλιστής μυρίστηκε τον πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και έριξε γέφυρες προσέγγισης με την Κουμουνδούρου), προχώρησε σε σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, λέγοντας: «η ηγεσία της ΓΣEΕ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή και σχολιαστή των εξελίξεων». Ο έτερος πσοκοκοσυνδικαλιστής Γ. Παναγόπουλος -ο οποίος παραμένει μέχρι στιγμής πιστός στο κόμμα των «σοσια-ληστών»- απάντησε στον ίδιο υψηλό τόνο: «Θα μπορούσα να απαντήσω όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος όταν τον κατηγόρησαν για κάτι ρώτησε: ποιος το είπε; Όταν του είπαν το όνομα  του κατηγόρου, απάντησε: δεν έχει σημασία», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική ασυνέπεια και την καταρράκωση του συνδικαλιστικού κύρους του τέως προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Διαβλέποντας ο Παναγόπουλος την απόπειρα Φωτόπουλου να περάσει στη ΓΣΕΕ την γραμμή Σύριζα, η οποία υποτίθεται πως στοχεύει στην όξυνση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, δήλωσε: «όσο είμαι πρόεδρος, δε θα επιτρέψω να γίνει η ΓΣΕΕ ρεντίκολο και διαλυμένο παραμάγαζο κανενός κόμματος».

Εμφύλιος λοιπόν στις τάξεις των εργατοπατέρων για να τσιμπήσουν το κατιτίς τους από την πίτα της εξουσίας. Ενώ όμως οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές παριστάνουν τους προστάτες των Ελλήνων εργατών, οι τελευταίοι βιώνουν μια κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, με καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με μειώσεις μισθών και τέλος με χιλιάδες απολύσεων. Παρά ταύτα, οι υποτιθέμενοι «εκπρόσωποί» τους στους συνδικαλιστικούς φορείς, περιορίζονται σε ισχνές φωνές και κινητοποιήσεις-παρωδίες, επιχειρώντας να καλύψουν την παρασκηνιακή απόλυτη συγκατάβασή τους στα φοροεισπρακτικά μέτρα των κυβερνήσεων των μνημονίων.

Άλλωστε οι αριστερούληδες με βαθύτατα δεξιές τσέπες συνδικαλιστές βρίσκονται μεταξύ των πρώτων συμπαραστατών των λαθροεισβολέων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους. Αντίθετα, υπήρξαν προκλητικά αδιάφοροι έναντι των Ελλήνων εργατών οι οποίοι και αποτέλεσαν τα πρόβατα προς σφαγή, για τις διαθέσεις της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων.

Καθίσταται σαφές, πως ούτε τα κόμματα της διαφθοράς, της σαπίλας και του ανθελληνισμού, ούτε οι εργατοπατέρες συνεταίροι της πολιτικής εξουσίας δύνανται να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων. Η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία έχει διακηρύξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως θα προστατέψει με κάθε κόστος τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους και συνεπώς των Ελλήνων εργαζομένων, είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sfazontai-oi-sundikalistopateres#.Uin7ScbIbSI#ixzz2e82tY1kw

Comments Off on Σφάζονται οι συνδικαλιστοπατέρες για τα κομματικά, γυρίζοντας την πλάτη στους Έλληνες εργάτες

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.