Τα γεωπολιτικά διδάγματα της συμμαχίας Μόσχας – Δαμασκού

Κατά τα φαινόμενα των τελευταίων εξελίξεων στην Μέση Ανατολή η Μόσχα σχεδιάζει να παραμείνει ως εγγυήτρια υπερασπιστική δύναμη στο πλευρό της Συρίας για αρκετά μεγάλο διάστημα και δεν διαφαίνεται η οποιαδήποτε περίπτωση να εγκαταλείψει η Μόσχα την Δαμασκό στο έλεος των επιθετικών ενεργειών των ΗΠΑ, οι οποίες δρουν βέβαια ως πολιορκητικός κριός του μεγάλου σιωνιστικού κεφαλαίου.

Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταστήσει μεγάλες και μόνιμες βάσεις στην Συρία, πέραν της ναυτικής βάσης  που διαθέτει στην πόλη Ταρτούς. Είναι βέβαιο πλέον ότι γεωστρατηγικοί παράγοντες που οδήγησαν στον πόλεμο των ισλαμιστών μισθοφόρων εναντίον της Συρίας ωθούν την Μόσχα στην απόφαση για συνεχή και αναβαθμισμένη παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για πολιτική και στρατιωτική συνεργασία όχι μόνο με την Συρία αλλά και με το Ιράν, ίσως και με άλλες χώρες που σταθμίζουν τα εθνικά τους συμφέροντα στο πλευρό της Μόσχας.

Έτσι ένα εφιαλτικό σενάριο ανατέλλει για τους Αμερικανοσιωνιστές. Η υλοποίηση μιας συμμαχίας Σύριων, Ιρανών, Σιιτών, Αλεβιτών στην Μέση Ανατολή υπό την προστασία της Ρωσίας. Γι΄ αυτό τον λόγο η γεωστρατηγική κατάσταση στην Μέση Ανατολή δύναται να γίνει πιο επικίνδυνη και κράτη που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Με την πάλαι ποτέ ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ να παραπαίει και με τους φυσικούς της πόρους να συρρικνώνονται η Ουάσιγκτον είναι σε απόγνωση και γνωρίζει ότι ο χρόνος για αυτήν εξαντλείται. Αυτός ο αγώνας χρόνου θα λήξει όταν η Ρωσία και η Κίνα θα γίνουν οικονομικά και στρατιωτικά τόσο ισχυρές, ώστε να εμποδίσουν τις ΗΠΑ και τους Αμερικανοσιωνιστές να παίζουν τον Θεό στο παγκόσμιο στερέωμα.

Αποτελεί αξίωμα της γεωπολιτικής ότι όταν οι οικονομίες παγκόσμιων δυνάμεων αποτυγχάνουν ή φθίνει η πολιτική τους επιρροή, τότε γίνονται αναπόφευκτες οι παγκόσμιες συρράξεις. Αυτό αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα και αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα στην εποχή μας. Τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια η λεγόμενη Δύση απολάμβανε την παγκόσμια ηγεμονία της και την γεωπολιτική της υπεροχή. Γι΄ αυτό τον λόγο οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους δεν πρόκειται να παραιτηθούν οικειοθελώς από την πολιτική και οικονομική θηλιά που έχουν βάλλει στην παγκόσμια κοινότητα.

Για να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους τον 21ο αιώνα οι ΗΠΑ και οι Αμερικανοσιωνιστές απλώνουν συστηματικά τα θανατηφόρα πλοκάμια τους. Η Ρωσία, η οποία δεν έχει πλήρως αναρρώσει από το μετασοβιετικό σοκ, ανταποκρίνεται και αντιδρά οχυρώνοντας το ευρωασιατικό της μέτωπο. Η Κίνα αντιδρά επίσης αυξάνοντας αλματωδώς την στρατιωτική της δύναμη και διαφοροποιώντας στρατηγικά την οικονομία της. Το σημερινό γεωπολιτικό κλίμα ομοιάζει εξόχως με το κλίμα που υπήρχε τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου πριν από ακριβώς εκατό χρόνια. Εκτός και αν συμβεί κάποιο θαύμα και οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους απαγκιστρωθούν από τα μεγαλεπήβολα και θανατηφόρα σχέδιά τους, οδεύουμε ολοταχώς προς μια παγκόσμια σύρραξη.

Αυτή η ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας ίσως εξηγεί την αυξανόμενη τους τελευταίους μήνες επιθετική δραστηριότητα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής. Τα παραδείγματα για την δραστηριότητα αυτή είναι πολλά. Πριν από λίγο διάστημα επισημοποιήθηκε ότι η Ρωσία εγκατέστησε στην Αρμενία πυραύλους Iskander (κωδικός ΝΑΤΟ SS-26 Stone). Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή, από στρατηγικής άποψης, ενέργεια για την περιοχή διότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς φέρουν πυρηνικές κεφαλές και είναι από τα πλέον εξελιγμένα οπλικά συστήματα της ρωσικής αμυντικής τεχνολογίας.

Από στρατιωτική οπτική γωνία η ανάπτυξη αυτών των πυραύλων στο έδαφος της Αρμενίας αυξάνει σημαντικότατα τον παράγοντα αποτροπής της Ρωσίας, και Αρμενίας, στην περιοχή του νότιου Καυκάσου. Η ανάπτυξη αυτού του οπλικού συστήματος σηματοδοτεί επίσης την αντίδραση της Ρωσίας προς το ΝΑΤΟ.

Η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στον νότιο Καύκασο θα έχει επίσης μια ευθεία και θετική επιρροή στην γεωστρατηγική κατάσταση στην Συρία και Ανατολική Μεσόγειο. Η Ρωσία έχει διδαχθεί πολλά από τα καταστροφικά της λάθη το 1914 και το 1939. Δεν έχει πλέον τα παράσιτα στο εσωτερικό της μέτωπο όπως το 1914 και δεν έχει έναν τυραννικό και αιμοσταγή δικτάτορα όπως το 1939. Η σημερινή Ρωσία για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους συμμάχους της εάν απειληθεί το ευρωασιατικό της μέτωπο ή αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να οδηγηθεί σε μια παγκόσμια σύρραξη.

Η Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή αποτελούν την περίοδο αυτή μια γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη. Η Ελλάδα ως χώρα της ευρύτερης περιοχής πρέπει να σταθμίσει πολύ σοβαρά την στρατηγική της με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και τον μελλοντικό της γεωστρατηγικό σχεδιασμό. Η οποιαδήποτε συνύπαρξη ή συμμαχία με τις ΗΠΑ και τους Αμερικανοσιωνιστές όπως ευαγγελίζονται τα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης του μνημονίου ισοδυναμεί με εθνική προδοσία και θα οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-gewpolitika-didagmata-ths-summachias-moschas-damaskou#.UlWWThbic8s#ixzz2hFRbJjMI

Comments Off on Τα γεωπολιτικά διδάγματα της συμμαχίας Μόσχας – Δαμασκού

Filed under Διεθνή

Comments are closed.