Οι «μπίζνες» του καθεστώτος – Η συκοφαντία και ο κατάλληλος «μισθός»

Εξόχως ευχαριστημένο δείχνει να είναι το καθεστώς με την επιχείρηση συκοφαντίας εναντίον της Χρυσής Αυγής που έστησαν καναλάρχες και μεγαλοεκδότες αυτή την περίοδο. Μια ματιά στο περίπτερο της γειτονιάς εκάστου, αρκεί για να πείσει για του λόγου το αληθές, αφού οι προσφορές των εφημερίδων θυμίζουν χρονόμεταφορά στον καιρό του μεσοπολέμου. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι οι διάφοροι καναλάρχες και διαπλεκόμενοι θα μπορούσαν να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά δωρεάν, αφού η Χρυσή Αυγή θίγει τα υψηλά, προσωπικά τους συμφέροντα, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.

Από ότι φαίνεται, όμως, η όλη επιχείρηση δεν γίνεται δωρεάν, αλλά «με το αζημίωτο» που θα έλεγε και ο Λαός μας. Είδαμε ήδη την δωρεάν χορήγηση αδειών προς τα κανάλια, για την οποία φρόντισε η κυβέρνηση. Σήμερα διαβάζουμε για τις αντίστοιχες χορηγίες προς τους εκδότες. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις καναλάρχες και εκδότες είναι σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, γεγονός που αποτελεί άλλο ένα σύγχρονο σκάνδαλο, όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν θα σχολιάσουμε επί του παρόντος.

Όπως, πλέον, γνωρίζουμε ο ΟΕΔΒ είναι παρελθόν από το 2012. Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων που συντρόφευσε τους περισσότερους εξ ημών στα σχολικά τους χρόνια δεν υπάρχει πλέον, αφήνοντας ένα κενό στην δομή της εν Ελλάδι εκπαιδεύσεωςΑυτό το κενό θα καλυφθεί από τους καναλάρχες, τους εργολάβους και τους μεγαλοεκδότες. Αυτή είναι η επιθυμία της κυβερνήσεως, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά γύρω από την σύνδεση της εξυπηρέτησης που αυτοί διαρκώς προσφέρουν στο καθεστώς του μνημονίου και στα «δωράκια» που η κυβέρνηση κάνει κατά καιρούς προς αυτούς, είτε αυτά δίδονται στα κανάλια, στις εφημερίδες ή στις κατασκευαστικές και άλλες επιχειρήσεις τους.

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι οι τελευταίες χορηγίες της κυβέρνησης, που προήλθαν από την διάλυση του ΟΕΔΒ, ήταν οι εξής:

  • Στις εκδόσεις «Πρώτο Θέμα ΑΕ» χορηγούσε ποσό 807.105,75 ευρώ για προμήθεια του βιβλίου «Πάπισσα Ιωάννα».
  • Στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», που έχει το «Έθνος», συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ, για την προμήθεια του βιβλίου «Υπέροχη Ελλάδα».
  • Στην εταιρεία «REAL MEDIA A.Ε.»  για την προμήθεια του βιβλίου 60 μορφές στο φως»,925.000 ευρώ.

Ο καθείς μπορεί να δει το πόσο «εξυπηρετικές» ήταν τελευταία οι συγκεκριμένες εφημερίδες προς το καθεστώς και να αντιληφθεί τον λόγο της «χορηγίας». 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-mpiznes-tou-kathestwtos-h-sukofantia-kai-o-katallhlos-misthos#ixzz2iHTwU9mW

Comments Off on Οι «μπίζνες» του καθεστώτος – Η συκοφαντία και ο κατάλληλος «μισθός»

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.