Εφ.Συντακτών: “Γιαγιάδες και παππούδες, μεσήλικες και πιτσιρικάδες παραμένουν δίπλα στην Χρυσή Αυγή”

Ποιο είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των λυσσαλέων διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής και της φυλάκισης του Αρχηγού και δύο βουλευτών του Κινήματος; Σίγουρα εμείς θα είμαστε υποκειμενικοί στην κρίση μας, οπότε ας αφήσουμε καλύτερα να μας απαντήσουν οι ασυμφιλίωτοι εχθροί της Χρυσής Αυγής και συνοδοιπόροι (και σε πολλές περιπτώσεις πρωτοπόροι.) των διωκτών της!

Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, αυτούσιο δημοσίευμα της αριστερίστικης «Εφημερίδας των Συντακτών» (της ομάδας του «Ιού»), με τον. απογοητευτικό (γι’ αυτούς) τίτλο «Ο φασισμός έχει ριζώσει για τα καλά.», χωρίς να παραλείπουμε ούτε μια λέξη: «Ούτε οι αποκαλύψεις για τις εγκληματικές δραστηριότητες, ούτε οι διώξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν επηρεάσει κατ’  ελάχιστον τους οπαδούς και ψηφοφόρους της στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι.. μπόμπιρες που παίζουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δεν είναι πάνω από δέκα χρόνων. Είναι απογευματάκι Σαββάτου, οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις έχουν τελειώσει, η. μάχη της παιδικής χαράς έχει λήξει κι η ζωή επιστρέφει στην «κανονικότητά» της.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει φωτιά: το αντιφασιστικό κίνημα πανηγυρίζει για άλλη μια νίκη, ποστάροντας αλλεπάλληλα φωτογραφίες της «απελευθερωμένης» παιδικής χαράς, η οποία ξαναμανταλώθηκε μόλις οι ακτιβιστές έστρεψαν την πλάτη τους. Εν τω μεταξύ, το χάσμα στη γειτονιά βαθαίνει και καταπίνει ακόμα και τα πιτσιρίκια.Όποιος ευελπιστούσε ότι οι πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα έφερναν αλλαγές στην καθημερινή ζωή και τις αντιλήψεις των κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος, απλώς δεν έχει μπει στον κόπο να περάσει χρόνο μαζί τους.

Μέχρι αργά το βράδυ σε μπαρ, καφενεία, καφετέριες, πλατείες και μαγαζιά, η συζήτηση δεν ήταν άλλη από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Μπορεί οι περισσότεροι κάτοικοι να φοβήθηκαν να κατέβουν, αλλά ήταν στους δρόμους, στα γύρω στενά: γιαγιάδες και παππούδες, μεσήλικοι με μαύρες μπλούζες και «μαρίδα» που φωτογραφιζόταν δίπλα στα ΜΑΤ».

Τα παραπάνω, τα οποία θυμίζουμε δεν είναι δικά μας λόγια, αλλά των ορκισμένων εχθρών της Χρυσής Αυγής και παράλληλα αυτόπτων μαρτύρων των «αντιρατσιστικών» τσίρκουλων που στήθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, αποδεικνύουν δύο πολύ σημαντικές αλήθειες, οι οποίες μάλλον τους ξέφυγαν.

Πρώτον ότι το σύνολο του «θιάσου» ήταν αερομεταφερόμενο, δηλαδή δεν είχε καμία σχέση με τους πραγματικούς κατοίκους της περιοχής. Και έτσι μόλις «οι ακτιβιστές έστρεψαν την πλάτη τους», δηλαδή όταν σταμάτησαν να χτυπούν όποιον διαφωνεί μαζί τους και επέστρεψαν στις. βίλες τους, οι κάτοικοι τους έδειξαν την απέχθεια τους συνεχίζοντας να στηρίζουν Χρυσή Αυγή. Ενδεικτικό του πόσο «ξένος» ήταν ο θίασος των αντιρατσιστών προς τους πραγματικούς κατοίκους της πλατείας είναι το σχόλιο της εφημερίδας ότι οι αντιρατσιστές «δεν έχουν περάσει αρκετό χρόνο μαζί τους».

Το δεύτερο και εξαιρετικά σημαντικό που ουσιαστικά παραδέχτηκαν ήταν η αγαστή συνεργασία μεταξύ του πολιτικού κατεστημένου που επί σαράντα χρόνια κατακλέβει την Πατρίδα και του περιβόητου «αντιρατσιστικού κινήματός». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο της «Εφημερίδας των Συντακτών», τα ψέμματα των καναλιών και των καναλιών της διαπλοκής δεν ήταν αρκετά για να κάνουν τον κόσμο να αλλάξει γνώμη για την Χρυσή Αυγή.

Το τρίτο που υποβόσκει είναι η απελπισία σύσσωμου του πολιτικού κατεστημένου από την αδυναμία της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, παρά την σύμπραξη δυνάμεων μεταξύ καναλιών, κυβέρνησης και αριστεράς. Αυτό που τους διέφυγε είναι ότι δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα, ούτε σύνδεση με την Κοινωνία, ούτε καν το ηθικό ανάστημα για να τολμήσουν να αρθρώσουν ουσιαστικό λόγο εναντίον της Χρυσής Αυγής. Το μόνο που έχουν είναι τα λεφτά τους, όμως εμείς έχουμε τον Λαό!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ef.suntaktwn-giagiades-kai-pappoudes-meshlikes-kai-pitsirikades-paramenoun#ixzz2jP9uTjgb

Comments Off on Εφ.Συντακτών: “Γιαγιάδες και παππούδες, μεσήλικες και πιτσιρικάδες παραμένουν δίπλα στην Χρυσή Αυγή”

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.