Και ο Κώστας Γκιουλέκας προετοιμάζει την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα

Και ο Κώστας Γκιουλέκας προετοιμάζει την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα

Ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο της ΝΔ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επερχόμενες εκλογές. Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προσχώρησε και αυτός στο «κλαμπ» των νεοδημοκρατών, οι οποίοι μίλησαν για την δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού».

Στην ερώτηση «Αν πάμε σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, όπως όλα δείχνουν, θα λέγατε “ναι” σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για το καλό του τόπου και για να αποφευχθούν φαινόμενα όπως το να περιφέρεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;», ο Γκιουλέκας απήντησε ως εξής: «Πάνω απ’ όλα τίθεται το εθνικό συμφέρον. Για το καλό της πατρίδας, οφείλεις να συνεργαστείς ακόμη και με τον διάβολο! Πιστεύω, όμως, ότι τέτοια υποθετικά σενάρια είναι στρεβλά, γιατί ανάμεσα στους δύο πολιτικούς χώρους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Πριν, λοιπόν, διερευνήσει κανείς ένα τέτοιο ακραίο ενδεχόμενο, προέχει η ανάγκη, όπως σας είπα, να ενωθούν τα διάφορα κομμάτια της κεντροδεξιάς σε μια ενιαία πατριωτική παράταξη, με ηγέτιδα δύναμη στο σχήμα αυτό τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Γκιουλέκας έβγαλε από τώρα στην επιφάνεια το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων που θα χρησιμοποιηθεί από κοινού σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογηθεί η νέα αυτή συνεργασία – τερατογένεση: «Εθνικό συμφέρον», και «για το καλό της πατρίδας», φυσικά. Όσο για το αν είναι «στρεβλά» αυτά τα σενάρια, να του θυμίσουμε την ατάκα του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον Απρίλιο του 2012, στους οπαδούς της ΝΔ: «Αποκλείω ρητά και κατηγορηματικά κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ»,  έλεγε τότε ο Σαμαράς, επεξηγώντας μάλιστα και τους λόγους, για τους οποίους δεν θα προχωρούσε σε συγκυβέρνηση.

Την συνέχεια, φυσικά, την γνωρίζουμε όλοι. Όπως κάποτε «ξόρκιζαν» κάθε σχέση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα αρνούνται ότι υπάρχει περίπτωση  συγκυβέρνησης (και) με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και σ’ αυτή την περίπτωση, όπως βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφήνουν ανοικτά κάποια παράθυρα παρερμηνείας.

Τελειώνοντας με το θέμα αυτό, θέτουμε ένα ερώτημα στον ίδιο τον Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος -αναφερόμενος σ’ ένα σημείο της συνέντευξής του- στη ΝΔ λέει ότι «ο κάθε πολιτικός χώρος έχει την ιστορία του, τις ρίζες του. Κι εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας». Με δεδομένο ότι ο Γκιουλέκας έχει ένα μακρινό πολιτικό παρελθόν, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τη ΝΔ, θα μας ενδιέφερε πολύ να μάθουμε τι τον τράβηξε στη ΝΔ και τον κάνει «υπερήφανο» για την ιστορίας της.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kai-allos-trofodoths-twn-senariwn-tou-megalou-sunaspismou-kwstas-gkioulekas#ixzz3FD1fTqOk

Comments Off on Και ο Κώστας Γκιουλέκας προετοιμάζει την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.