Οργή λευκών ηθοποιών: Δεν θα πάρει κάποιος Όσκαρ, μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος!

Οργή λευκών ηθοποιών: Δεν θα πάρει κάποιος Όσκαρ, μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος!

Το θέμα του «αποκλεισμού» των μαύρων ηθοποιών από τα εφετινά βραβεία Όσκαρ όχι μόνο δεν κόπασε, αλλά είχε και συνέχεια.

Μόνο που είχε διαφορετική κατεύθυνση από το αναμενόμενο, καθώς η Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ η οποία είναι υποψήφια για Όσκαρ μετά από 45 χρόνια καριέρας, χαρακτήρισε «ρατσιστικές έναντι των λευκών» τις διαμαρτυρίες που έχουν διατυπωθεί. Ανάλογη στάση τήρησε και ο ηλικίας 82 ετών Μάικλ Καίην, ο οποίος έχει τιμηθεί με δύο Όσκαρ και έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος άλλες τέσσερις φορές. «Υπάρχουν πολλοί μαύροι ηθοποιοί, αλλά δεν θα ψηφίσεις κάποιον επειδή είναι μαύρος. Πρέπει να έχει κάνει μια καλή παράσταση” δήλωσε. Υπό μορφή δε παραινέσεως προσέθεσε: «Να έχετε υπομονή και να είσθε σίγουροι ότι θα βραβευθείτε. Κι εμένα μου πήρε πολλά χρόνια να κερδίσω ένα Όσκαρ».

Παραλλήλως η αμερικανική ιστοσελίδα των «Νέων Συντηρητικών» σχολιάζοντας αρνητικά τις διαμαρτυρίες, ανήρτησε στο διαδίκτυο κατάλογο 55 Όσκαρ που απενεμήθησαν σε έγχρωμους μόνον κατά την τελευταία 15ετία. Πίσω, δηλαδή, από έναν ορυμαγδό ανυπόστατων θεωριών «πολιτικής ορθότητας» η Ράμπλινγκ και ο Καίην μίλησαν με την αντικειμενική γλώσσα της αλήθειας.

Τα Όσκαρ πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά και μόνο θέμα ερμηνείας και όχι εξυπηρέτησης των οποιοδήποτε πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι τα βραβεία αυτά πρέπει να διανέμονται με βάση μόνο την φυλετική καταγωγή κάποιων, οι οποίοι δεν είναι οι ίδιοι κατατρεγμένοι αλλά θεωρείται ότι σ’ αυτή την κατάσταση βρέθηκαν οι πρόγονοί τους, τότε φτάνουμε σε κριτήρια ρατσιστικού διαχωρισμού, αλλά στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που κραυγάζουν οι οπαδοί της επιβληθείσας «πολιτικής ορθότητας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-ths-alhtheias-apo-leukous-hthopoious-den-tha-parei-kapoios-oskar-mon#ixzz3yOfTO6Ir

Comments Off on Οργή λευκών ηθοποιών: Δεν θα πάρει κάποιος Όσκαρ, μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.