Η απαλλαγή του Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ και ο ρόλος του Ντογιάκου

 

Έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες ότι ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Η υπόθεση του πρώην στελέχους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επέστρεψε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας ύστερα από μια ιστορική απόφαση που έλαβε ο Άρειος Πάγος το καλοκαίρι του 2016, με την οποία αναιρέθηκε το απαλλακτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για τον Ανδρέα Γεωργίου και ακόμα δύο στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ΄αριθμόν 1331/2016 απόφασή του, αναίρεσε το υπ΄αριθμόν 11149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ως προς το σκέλος που έκρινε ότι δεν πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ωστόσο, ο κ. Κούτρας, που ανέλαβε να υποβάλλει εκ νέου πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών, αποτιμώντας τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης – αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η Ελλάδα να εισαχθεί στο καθεστώς των επαχθών Μνημονίων – κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση και, ως εκ τούτου, εισηγείται να μην υπάρξει κατηγορία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η νέα εφημερίδα “Documento”, του Κώστα Βαξεβάνη, η οποία υπό τον τίτλο «Ο Ντογιάκος έκανε πάλι το “θαύμα” του» έγραψε τα εξής: «Το τελευταίο “θαύμα” του Ισίδωρου Ντογιάκου λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ήταν η εκ νέου επιχείρηση κάλυψης του πρώην διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για τα “πειραγμένα” στοιχεία.

Τι έκανε… ο μέγας Ντογιάκος μετά την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παραπομπή του Γεωργίου σε δίκη και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως; Χρέωσε τη δικογραφία στον εισαγγελέα Ιωάννη Κούτρα, τον άνθρωπο δηλαδή που εξαρχής είχε ζητήσει τη δικαστική «απορρύπανση» του πρώην στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι, τώρα ο κ. Κούτρας επανέλαβε την απαλλακτική πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και… όλα μέλι γάλα. Έχουν άδικο λοιπόν όσοι ισχυρίζονται ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, επειδή κάποιοι λειτουργοί της έχουν βγάλει τα μάτια;».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την “Documento”, υπάρχει μια άμεση σύνδεση του Κούτρα με τον Ντογιάκο, τον τύπο δηλαδή που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις εντολές του Σαμαρά και του υφισταμένου του Αθανασίου για την πολιτική εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Αναφέρουμε τα γεγονότα, όπως αυτά καταγράφονται στα ΜΜΕ, ακριβώς για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην τόσο σημαντική αυτή υπόθεση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-apallagh-tou-gewrgiou-gia-thn-elstat-kai-o-rolos-tou-ntogiakou#ixzz4QrWxoGFi

Comments Off on Η απαλλαγή του Γεωργίου για την ΕΛΣΤΑΤ και ο ρόλος του Ντογιάκου

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.