Καταλήψεις σχολείων στην Μακεδονία από μαθητές που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Καταλήψεις σχολείων στην Μακεδονία από μαθητές που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ξεσηκωμός και στα σχολεία από τους μαθητές, οι οποίοι αντιδρούν με την σειρά τους για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας ΜΑΣ. Από την Δευτέρα τελούν υπό κατάληψη σχολεία στην Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, ενώ υπήρξε κάλεσμα σε μαθητική συγκέντρωση και διαμαρτυρία για την Τρίτη το πρωί και την Πέμπτη στον Λευκό Πύργο.

Υπό κατάληψη ήταν την Δευτέρα το 1ο και το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, τρία σχολεία στο Κορδελιό και δύο στον Δήμο Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, τρία σχολεία ήταν χθες υπό κατάληψη στον Δήμο Κατερίνης. Οι μαθητές αντέδρασαν –όπως είπαν- με τον τρόπο αυτό στις συλλήψεις που έγιναν με αφορμή τα επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα.

Το διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση της Πέμπτης έξω από τον Λευκό Πύργο, απ’ όπου θα ξεκινήσει μαθητική πορεία στους δρόμους της πόλης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ,αναφέρει: «Ελληνίδες και Έλληνες, αλλάζουν τα βιβλία μας!!! Ο νέος μακεδονικός αγώνας μόλις ξεκίνησε σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Τιμάμε τους προγόνους μας. Κατάληψη σε κάθε εκπαιδευτικό κτίριο, σχολείο και σχολή από αύριο. Μάνα Ελλάς, μην κλαις. Η νεολαία ξυπνά. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε το “Μακεδονία ξακουστή” και όποιος τολμάει από το σύστημα ας έρθει να μας συλλάβει όπως ορίζει η Συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε ακόμα και νεκροί».

Η πραγματική ελπίδα από την κατάπτυστη αυτή συμφωνία είναι ότι κατάφερε να ξυπνήσει την κοιμώμενη Εθνική Συνείδηση της Μαθητικής Νεολαίας, η οποία διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, διδάσκει αγώνες για την Μακεδονία ΜΑΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katalhpseis-scholeiwn-sthn-makedonia-apo-mathhtes-pou-antidroun-sthn-prodot#ixzz5e1Z83nhr

Comments Off on Καταλήψεις σχολείων στην Μακεδονία από μαθητές που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.