Σε κρίση η γερμανική οικονομία – Καμία ελπίδα για τον Κυριάκο

Σε κρίση η γερμανική οικονομία - Καμία ελπίδα για τον Κυριάκο

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πακέτο οικονομικών προβλημάτων το οποίο συνηθίζουν να αποκαλούν οι αναλυτές «τέλεια καταιγίδα». Η Bundesbank αναφέρει ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις της για το ΑΕΠ «οφείλονται κυρίως στην συνεχιζόμενη πτώση στη βιομηχανία».

Ο δείκτης των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών κατέρρευσε την Πέμπτη στο σημείο που βρισκόταν το 2012, όταν η κρίση κορυφωνόταν στην ευρωζώνη. Η Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο του 2019 κατέγραψε ζημιές 2,8 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Deutsche Bank πριν από την κρίση ήταν στα 90 ευρώ, αλλά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται η τιμή της να είναι επάνω από τα 7 ευρώ, αλλά υποχωρεί κάπου 15% στα 6,16 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα είναι βέβαιον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτύχει καμία μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και καμία μείωση της φορολογίας και αυτά τα δεδομένα δεν είναι σημερινά υπήρχαν εδώ και μήνες. Συνειδητά, λοιπόν, εψεύδετο η Ν.Δ. προεκλογικά ότι θα φτιάξει δήθεν την οικονομία. Με αυτό μάλιστα το επιχείρημα κέρδισε τις εκλογές με 40%. Είναι βέβαιο ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσει η πολιτική φθορά της Ν.Δ., η οποία θα κλιμακωθεί μέσα σε ένα με δύο χρόνια. Και τότε όλοι αυτοί που ψήφισαν Ν.Δ. με κριτήριο το χρήμα και την ‘κονόμα θα την εγκαταλείψουν όντας καιροσκόποι και άνευ ιδεολογίας.

Comments Off on Σε κρίση η γερμανική οικονομία – Καμία ελπίδα για τον Κυριάκο

Filed under Οικονομία

Comments are closed.