Οδομαχίες Εθνικιστών με την αστυνομία στο Λονδίνο για την υπεράσπιση των Μνημείων που έχουν μπει στο στόχαστρο των συμμοριών της “Antifa”

Οδομαχίες Εθνικιστών με την αστυνομία στο Λονδίνο για την υπεράσπιση των Μνημείων που έχουν μπει στο στόχαστρο των συμμοριών της “Antifa”

Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και ημέρες, Βρετανοί πατριώτες και Εθνικιστές οπαδοί ποδοσφαιρικών συλλόγων κατέβηκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας για να προστατεύσουν μνημεία που βρέθηκαν στο στόχαστρο των «αντιρατσιστών» με αφορμή τον θάνατο του αφροαμερικανού George Floyd στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε Εθνικιστές και «αντιφασίστες» αλλά και με την αστυνομία την οποία κατηγορούσαν οι Βρετανοί ότι επέτρεψαν στους αλλοδαπούς και στους “antifa” να καταστρέφουν την πόλη τους.

Στη Βρετανία έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση για τα μνημεία προσωπικοτήτων που συνδέονται με το αποικιοκρατικό παρελθόν, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση αγάλματος του εμπόρου σκλάβων Έντουαρντ Κόλστον από διαδηλωτές που το πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ και στους γύρω δρόμους, απλοί Βρετανοί Πατριώτες και Εθνικιστές που φορούσαν φανέλες ποδοσφαιρικών ομάδων, φώναζαν συνθήματα και συγκεντρώθηκαν πλάι σε βετεράνους του στρατού για να προστατεύσουν το μνημείο του Κενοταφίου.

Σε απόσταση περίπου δύο μιλιών κάπου 20 “antifa” διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ, κρατώντας πλακάτ του κινήματος «Black Lives Matter», αν και διοργανωτές τους είχαν πει να μην συγκεντρωθούν φοβούμενοι συγκρούσεις.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JmekuniV7HI%5D

Comments Off on Οδομαχίες Εθνικιστών με την αστυνομία στο Λονδίνο για την υπεράσπιση των Μνημείων που έχουν μπει στο στόχαστρο των συμμοριών της “Antifa”

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.