Οι Αλβανοί στοχοποιούν ξανά με προβοκάτσια τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Οι Αλβανοί στοχοποιούν ξανά με προβοκάτσια τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Προβοκατόρικο δημοσίευμα σε αλβανική ιστοσελίδα βασισμένο σε… επιστολή αναγνώστη κάνει λόγο για δήθεν «Έλληνες εξτρεμιστές, που είναι έτοιμοι να καταλάβουν την Βόρειο Ήπειρο!»

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι αλβανοί έχουν γίνει… επιστήμονες στην προβοκάτσια, τις προκλήσεις αλλά και την καταπίεση του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Φτάνει να θυμίσουμε δύο ονόματα: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ.

Η νέα πρόκληση που στοχοποιεί την ελληνική μειονότητα, αφορά ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα στην αλβανική ιστοσελίδα «Syri.net». Σύμφωνα με αυτό, Έλληνες «εξτρεμιστές», έχουν δημιουργήσει στρατό για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου καλώντας παράλληλα τις αλβανικές αρχές να προχωρήσουν σε σειρά δραστικών μέτρων κατά των «απειλών» αυτών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ίσως για ένα νέο κύμα δίωξης κατά της ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο.

Το καταφανές προβοκατόρικο δημοσίευμα ξεκινά με τις δίγλωσσες πινακίδες των χωριών του Δήμου Φοινικαίων, συνεχίζει με κάποια συνθήματα σε τοίχους υπέρ του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και καταλήγει ότι οι Έλληνες ετοιμάζουν ανακατάληψη της Βορείου Ηπείρου, συνοδεύοντας το παραλήρημα αυτό με την εικόνα που σας παραθέτουμε.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι αλβανοί βάζουν ξανά στο στόχαστρο τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι λησμονημένοι από τους ραγιάδες των Αθηνών. Το επικίνδυνο σημείο του δημοσιεύματος είναι εκεί που αναφέρει ότι «η στάση των αλβανικών αρχών είναι ανησυχητική, καθώς δεν έχουν αναλάβει καμία δράση ενάντια σε αυτές τις «απειλές» και τις ανοιχτές προκλήσεις από τους Έλληνες εθνικιστές.»

Τι ακριβώς «δράση» να αναλάβουν οι αλβανικές αρχές; Μήπως να επιλύσουν το «πρόβλημα» με την τακτική που ακολούθησαν στην υπόθεση Κατσίφα;

ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΓΙΑ ΕΝΑ… ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ!

Μιας που αναφερθήκαμε στον Εθνομάρτυρα Κατσίφα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η οικογένειά του δεν έχει πάψει στιγμή να παρενοχλείται από το καθεστώς Ράμα.

Τώρα μάλιστα, καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της δολοφονήθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr, προ ολίγων ημερών ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού που είχε πάρει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την οικογένεια στην ανέγερση του μικρού ναΐσκου εις μνήμη του Κωνσταντίνου, μετέβησαν για ανάκριση στον Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στους Έλληνες στα μειονοτικά χωριά καθώς συνεχίζονται οι ληστείες σε σπίτια ενώ οι αρχές στην Αλβανία δεν δείχνουν ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων, τις οποίες έχει βάλει στο μάτι η αδίστακτη κυβέρνηση Ράμα.

Ν.Κ.

Comments Off on Οι Αλβανοί στοχοποιούν ξανά με προβοκάτσια τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.