Ο Πρετεντέρης “βλέπει” κατάρρευση Μητσοτάκη!

Ο Πρετεντέρης “βλέπει” κατάρρευση Μητσοτάκη!

Ο Πρετεντέρης μέχρι σχεδόν τις αρχές Ιουλίου μιλούσε και έγραφε για εκλογές το Φθινόπωρο. Το ίδιο έλεγαν και πολλά κομματόσκυλα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κάποιοι “εθνικοπατριώτες”, που ήθελαν να εκβιάσουν καταστάσεις. Τελικά εκλογές δεν γίνονται.

Για το θέμα έγραψε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ι.Κ. Πρετεντέρης:

“Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς εκλογές. Θεώρησε, δηλαδή, ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι διαχειρίσιμοι. Αν η εκτίμηση αποδειχθεί ορθή, τότε το ρίσκο άξιζε τον κόπο. Αν όμως αποδειχθεί λανθασμένη, τότε τον Μητσοτάκη περιμένει μία πολύ δύσκολη συνέχεια”. Και παρακάτω λέει: “Δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση να οχυρώνεται αυτάρεσκα πίσω από ένα “μια χαρά τα πήγαμε ως εδώ!”. Ακόμη κι αν τα πήγαν καλά το τέλος είναι εκείνο που κρίνει το σενάριο”.

Είναι προφανές, αυτή είναι η βαθύτερη ερμηνεία των παραπάνω, ότι η συνέχεια δεν θα είναι καλή… από πολλές απόψεις! Στην περίπτωση αυτή βεβαίως, θα έχουμε μία κατάρρευση της σημερινής καταστάσεως, η οποία αφ’ ενός μεν θα δημιουργήσει μεγάλες εσωκομματικές τριβές στην Νέα Δημοκρατία, αφ’ ετέρου δε θα απελευθερώσει πολιτικές δυνάμεις. Γιατί είναι βέβαιο πως δεν θα πάνε όλοι όσοι θα είναι δυσαρεστημένοι και πιεσμένοι από την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Ο Πρετεντέρης “βλέπει” κατάρρευση Μητσοτάκη!