Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ χορεύει ξανά ζεϊμπέκικο στην Τουρκία

Ο Γιωργάκης- Τζέφρι Παπανδρέου βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Τουρκία, καλεσμένος στο συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες Λογοτεχνίας» που διεξάγεται στην Αλικαρνασσό. Το συνέδριο για τη
Λογοτεχνία, τη Δημοκρατία και την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο διοργανώνεται από το ίδρυμα Livaneli σε συνεργασία με τον Δήμο Αλικαρνασσού.
Ο ίδιος γράφει σε ανάρτησή του στο facebook, μοστράροντας την παρακάτω φωτογραφία:
«Με την Υπουργό Πολιτισμού της Γερμανίας Claudia Roth , τον συνθέτη Zulfu Livaneli, τη δημοσιογράφο Zeynep Oral και την εκδότρια Άννα Πατάκη στο συνέδριο για την Λογοτεχνία, τη Δημοκρατία και την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο του Ιδρύματος Livaneli σε συνεργασία με τον Δήμο Bodrum.»

Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, που μας έβαλε στα μνημόνια και κατέστρεψε τη χώρα, χόρεψε ζεϊμπέκικο μαζί με τον δήμαρχο της Αλικαρνασσού, Αχμέτ Αράς, στους ρυθμούς ενός τούρκικου τραγουδιού, με το πλήθος να παρακολουθεί, να καταγράφει τις εικόνες με τα κινητά του τηλέφωνα και να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ευφυόβλαξ νεοταξίτης πολιτικάντης χορεύει ζεϊμπέκικο στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται, ότι το 2001 είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, όταν χόρεψε ζεϊμπέκικο υπό τις επευφημίες και τα παλαμάκια του τότε υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ και άλλων τούρκων αξιωματούχων.

Το γεγονός  αυτό είχε προκαλέσει «δονήσεις» στην Κύπρο με επικριτικές δηλώσεις ακόμη και των υπουργών της κυβέρνησης Κληρίδη. Ο Ελληνοκύπριος υπουργός Άμυνας, Σωκράτης Χάσικος, μάλιστα, είχε σημειώσει ότι οι στροφές του ζεϊμπέκικου γίνονταν την ώρα που ίδιος μιλούσε σε μνημόσυνα λειψάνων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του ’74.

Ο, χωρίς ίχνος πατριωτικής ευαισθησίας, κοσμοπολίτης ΓΑΠ φαίνεται να μη δίνει την παραμικρή σημασία στη συνεχή προκλητικότητα, επιθετικότητα και περιφρόνηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων  εκ μέρους της Τουρκίας,  που πολλές φορές ενισχύονται με τις κατά καιρούς δηλώσεις Γραικύλων πολιτικάντηδων για «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», μιας και τόσο ο  ίδιος, όσο και οι όμοιοί του είναι μόνο «για τα πανηγύρια».

Π.Γ.

 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ χορεύει ξανά ζεϊμπέκικο στην Τουρκία

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.