«Μήνυμα» κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ετοιμόγεννες Αφρικανές: ελάτε να γεννήσετε στην Ελλάδα!

Μια βάρκα με 31 λαθρομετανάστες από την Αφρική, που ξεκίνησε από τα μικρασιατικά παράλια, εξόκειλε στην βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, ανατολικά της Μυτιλήνης.

Ανάμεσα στους 31 ήταν και μια ετοιμόγεννη γυναίκα από την Ερυθραία, που γέννησε πάνω στη βραχονησίδα.

Ακολούθως, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Μυτιλήνη και η γυναίκα με το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης. Μέχρις εδώ καλά και άγια έπραξαν οι ελληνικές αρχές, που δεν εγκατέλειψαν στην τύχη τους την μητέρα και το βρέφος, αλλά από δω και πέρα αρχίζει ο παραλογισμός!

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μαρία Συρεγγέλα, έστειλε στην Μυτιλήνη ένα καλάθι με βρεφικά είδη και δήλωσε, προφανώς συγκινημένη:   

«Δεν μπορούμε να μην δώσουμε όλη την προσοχή μας σε περιπτώσεις σαν αυτή. Ως μητέρα το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι σταθώ με κάθε τρόπο σε κάθε μητέρα που το έχει ανάγκη. Για τον λόγο αυτό σήμερα στείλαμε τα απαραίτητα είδη για τις πρώτες ημέρες του μωρού και της μητέρας».

Αφήνουμε στην άκρη την εύλογη απορία, γιατί η υφυπουργός δε δείχνει την ίδια ευαισθησία και δε στέλνει «τα απαραίτητα είδη για τις πρώτες μέρες του μωρού και της μητέρας» σε άπορες Ελληνίδες που γεννάνε καθημερινώς, κι ερχόμαστε στο «μήνυμα» που εμμέσως πλην σαφώς περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις ετοιμόγεννες της Αφρικής και της Ασίας (αφού η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης): ελάτε να γεννήσετε στην Ελλάδα, όπου μέχρι και υφυπουργός της κυβέρνησης θα φροντίσει να σας στείλει «τα απαραίτητα είδη για τις πρώτες μέρες του μωρού και της μητέρας»!

Comments Off on «Μήνυμα» κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ετοιμόγεννες Αφρικανές: ελάτε να γεννήσετε στην Ελλάδα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.