Όταν ο δικαστής έχει δίκιο ακόμη κι όταν αποφασίζει ενάντια στον νόμο…!

Ι.Κ. Πρετεντέρη: “Η νόσος των ιερών αγελάδων”

Έγραψε ο γνωστός Πρετεντέρης σε άρθρο του τα παρακάτω: “Στις 30 Ιουνίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση  Παπαγγελόπουλου διατύπωσε μία καταπληκτική θεωρία.

“Η ΓΝΩΜΗ του δικαστή για την ορθότερη νομική άποψη που ακολούθησε επί ορισμένου ζητήματος σε ορισμένη υπόθεση ανήκε στον πυρήνα της δικαστικής κρίσεως και συνεπώς δεν μπορεί να του αναζητηθεί σε αυτήν ευθύνη έστω και αν αυτή είναι αντίθετη με τη νομολογία και την νομική διδασκαλία.

Η δυνατότητα της εκ των υστέρων αναζήτησης ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών για την δικανική πεποίθηση του δικαστή καταλύει την ανεξαρτησία του”.

ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ της ανεύθυνης κρίσης του δικαστή ακόμη κι όταν εκείνη αντιτίθεται στην “νομολογία και τη νομική διδασκαλία” χρησιμοποιήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο γα να πέσει στα μαλακά η εισαγγελέας Τουλουπάκη και άλλοι που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.

Υπογράφεται από πέντε κορυφαίους δικαστικούς, μεταξύ των οποίων ο απελθών πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δ. Σκαλτσούνης, και ουσιαστικά ανακηρύσσει τους δικαστές ένα είδος ιερής αγελάδας”.

Εάν γνωρίζετε ελληνικά θα καταλάβατε ότι αυτό το οποίο αποφάσισαν οι δικαστικοί είναι ότι έχουν σε όλες τις περιπτώσεις δίκιο και είναι υπεράνω του νόμου ακόμη και όταν αποφασίζουν ενάντια στον νόμο!

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι εις ό,τι αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε σύνοδο του ΟΗΕ η Ελλάδα συναποφάσισε ότι εγκληματική οργάνωση είναι μία οργάνωση εγκληματική εάν έχει οικονομικό όφελος από της παράνομες δραστηριότητές της. Η απόφαση αυτή του ΟΗΕ έγινε νόμος του κράτους με ψηφοφορία στην Βουλή και τον λόγο αυτό τόσο ο Εισηγητής στο Συμβούλιο Εφέτων, όσο και η Εισαγγελεύς στην δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρότειναν την ΑΘΩΩΣΗ από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Όμως, οι δικαστές, ενάντια στον νόμο αποφάσισαν διαφορετικά… Και πρέπει γι’ αυτό να λάβουν συγχαρητήρια και έλαβαν! Στην Καθολική Εκκλησία το αλάθητο το έχει ένας ο Πάπας. Στην Ελληνική Δικαιοσύνη όσοι καταδικάζουν την Χρυσή Αυγή!

Μανέθων

 

πηγή

Comments Off on Όταν ο δικαστής έχει δίκιο ακόμη κι όταν αποφασίζει ενάντια στον νόμο…!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.