ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/09/blog-post_67.html

Εγκύκλιος «περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» θα αναγνωσθεί στις εκκλησίες κατά τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις 24 και 25 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι αποφασίστηκε «η αποστολή των εξής εγκυκλίων προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος»: «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022)»

Επιτέλους η ηγεσία της οικουμενιστικής και ουμανιστικής ΔΙΣ της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος, για ένα σημαντικό θέμα εφαρμόζει επιτέλους το δόγμα της Πίστης μας περί αμβλώσεων και αποφασίζει, έστω και καθυστερημένα, να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για το φλέγον ζήτημα των αμβλώσεων με την αποστολή εγκυκλίων για κηρυγμάτων.

Το ζήτημα που ήδη έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, μετά την απόφαση τoυ Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια το οποίο ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» Roe v Wade του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η απόφαση άλλαξε τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην Αμερική, με κάποιες πολιτείες πλέον να μπορούν να απαγορεύουν τη διαδικασία της. Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ εισήγαγαν νέους περιορισμούς ή απαγορεύσεις και έθεσαν αυτόματα εκτός νόμου την άμβλωση μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ορισμένες άλλες  προχωράνε ταχέως σε νέους περιορισμούς.

Για μια ακόμη φορά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που ήταν πάντοτε κατά των εκτρώσεων, δικαιώθηκε στην στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ!

Comments Off on ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.