Είναι ο νεοφιλελευθερισμός, «ηλίθιε»!

Πριν από μερικά χρόνια, στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, ο διαβόητος Μπουμπούκος έγραφε –και τα γραπτά μένουν!- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συμφωνώ σε αυτό με τον κ. Σόιμπλε. Δεν αλλάζουν εύκολα οι κοινωνίες. Αλλά, όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν έχω να πω».

Την ίδια ανατριχιαστική φράση ξεστόμισε χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και ο Πέτσας, όταν ερωτήθηκε για τις νέες κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την χούντα Μητσοτάκη και τους «νοικοκυραίους» της, με την πρωτοφανή ακρίβεια που εξαθλιώνει οικονομικά τους μη προνομιούχους Έλληνες: «το βασικό ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει. Η πορεία όλων μας εξαρτάται από την προσαρμογή».

Η ίδια ακριβώς δήλωση, από δύο διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορά χρόνων. Τυχαίο; Καθόλου! Και οι δύο επανέλαβαν τη βασική αρχή της πιο ακραίας μορφής του ληστρικού καπιταλισμού, δηλαδή του νεοφιλελευθερισμού, στον οποίο πιστεύουν: «όποιος έχει λεφτά θα ζήσει, όποιος δεν έχει ας πεθάνει»!

Είναι ο νεοφιλελευθερισμός, «ηλίθιε»!

Comments Off on Είναι ο νεοφιλελευθερισμός, «ηλίθιε»!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.