Smyrna di Levante και τουρκική θηριωδία 

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1922, ο σφαγέας της Σμύρνης Νουρεντίν, ακολουθώντας τις διαταγές του Κεμάλ, συνέλαβε όλους τους Έλληνες και Αρμενίους ηλικίας από 18 έως 45 ετών, που δεν είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν την χώρα γιατί θεωρήθηκαν απειλή για την Τουρκία. Στην πραγματικότητα συνελήφθησαν όλοι οι άντρες από 15 έως 60 ετών. Όλοι αυτοί εξορίστηκαν στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας, σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων, όπου οι περισσότεροι πέθαναν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών οργανισμών, συνελήφθησαν περισσότερα από 150.000 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επίτροπος της Κοινωνίας των Εθνών για τους πρόσφυγες, ανέφερε σε επίσημη έκθεσή του τον Νοέμβριο του 1922 ότι οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία αποτελούνται μόνον από γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους άνδρες. Σύμφωνα με στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων, είχαν συλληφθεί 270.000 άτομα. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των αμάχων, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στην Ελλάδα επέστρεψαν 320 άτομα! Και μετά από αυτά, διαφημίζουν τα κανάλια των προδοτών, που κρατούν στα χέρια τους την δημόσια ζωή της χώρας την νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Smyrna di Levante που θα ενώνει την Θεσσαλονίκη με την κάποτε ελληνική Σμύρνη… 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη 350.000 Έλληνες και σήμερα ζουν λιγότεροι από 2.000. Όποιος θέλει λοιπόν, να μην υπάρχει καθόλου Ελλάδα σε λίγα χρόνια περισσότερη φιλία με την Τουρκία.

ΑΒΑΡΙΣ

πηγή

Comments Off on Smyrna di Levante και τουρκική θηριωδία 

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.