Smyrna di Levante τέλος!

Ήταν τουλάχιστον άκομψο και ήταν και προκλητικό στα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης να καθιερώσουν ακτοπλοϊκή γραμμή ως… γέφυρα ειρήνης και “φιλίας” μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης. Τελικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία είχε ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου 2022 τέλειωσε πολύ σύντομα. Δεν έβγαλε καν τον χρόνο. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού ο λόγος της αναστολής λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής υπήρξε η χαμηλή ζήτηση από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες, που κατέστησε την όλη ιδέα ασύμφορη για την εταιρεία που την πραγματοποιούσε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, η γραμμή αυτή ήταν μια επίδειξη δυνάμεως εκ μέρους της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Αυτή είναι η επίσημη άποψη της υποθέσεως. Η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου αλλού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατόπιν επαφών του κυβερνητικού επιτελείου με την ηγετική ομάδα του Ερντογάν, κρίθηκε ότι δεν συμφέρει πολιτικά ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Ερντογάν να υπάρχει κλίμα “ειρήνης και φιλίας”, αφού η ένταση ευνοεί και τους δύο και ευρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. 

Έτσι, λοιπόν, Smyrna di Levante, τέλος, προκειμένου να παριστάνει ο Μητσοτάκης τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο, ο Ερντογάν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και από την εδώ πλευρά ο στρατηγός Φλώρος τον Κολοκοτρώνη και ο Ακάρ του Μάλτα γιοκ, τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

Αλλά εάν προσέξετε στην ανακοίνωση του Αναντολού αναφέρεται “αναστολή” της γραμμής και όχι κατάργηση, που σημαίνει ότι όταν τελειώσει ο κατά φαντασίαν σκυλοκαυγάς και πόλεμος, θα ξαναρχίσει και πάλι η πολιτική της ειρήνης και της “φιλίας”, η οποία στην πραγματικότητα οδηγεί την Ελλάδα να γίνει μία επαρχεία της Τουρκίας.

 

πηγή

Comments Off on Smyrna di Levante τέλος!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.