Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Το “φάντασμα” της Χρυσής Αυγής και το δόλιο σχέδιο του Συστήματος

“Από την στάχτη της φωτιάς σου, της ιδέας ο χρυσαετός. τις φτερούγες του τεντώνει πιο πλατιές, προς τα ύψη, προς το φως…” Κωστής Παλαμάς

Δηλώσεις κ. Ρουπακιώτη, πρώην υπουργού δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά στον ΣΚΑΪ μία ημέρα μετά την προφυλάκισή μου 4 Οκτ. 2013: “Υπήρχε πολιτική σκοπιμότης… Αμερικανοεβραικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα, στα υπουργεία και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή… Αυτό έπαιξε ρόλο στις εξελίξεις…»

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν ένα τραγικό περιστατικό στην περιοχή του Πειραιά έδωσε την αφορμή στο πολιτικό κατεστημένο να αρχίσει τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Την προηγούμενη ημέρα ακριβώς στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, είχε καταφθάσει δημοσκόπηση στην οποία η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν στο 18% και πλησίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με άρθρο του καθηγητού Πολιτικών Επιστημών της Οξφόρδης κ. Καλύβα, η δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχε σκοπό να μην εμποδιστεί στο μέλλον να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό. Θα ανάγκαζε την Νέα Δημοκρατία να κάνει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ζοφερές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με την Χρυσή Αυγή να είναι αξιωματική αντιπολίτευση!

2023 και η δίκη συνεχίζεται…

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δέκα σχεδόν χρόνια και η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος βαθμός, δηλαδή το Εφετείο, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στον κατηγορούμενο να διεκδικήσει την αθωότητά του με μία δεύτερη κρίση. Αυτό στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν ισχύει. Όλοι μας έχουν καταδικάσει πριν την τελική κρίση, πράγμα αντίθετο ευθέως προς αυτή την ίδια την ιδέα της δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες είναι σκανδαλωδώς αργές και όχι στην τύχη. Ήδη οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων είναι ελεύθεροι έχοντας εκτίσει την ποινή τους σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει, αφού η δεύτερη κρίση δεν ήλθε για αυτούς ποτέ, ώστε να έχουν μία ευκαιρία να διεκδικήσουν την αθωότητά τους!

Αυτό την ίδια στιγμή κατά την οποία σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της μονάδας ερευνών της κοινής γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, το 70% των Ελλήνων πιστεύει ότι η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα κέντρα εξουσίας… Κυβέρνηση και κέντρα εξουσίας, τα οποία ως γνωστόν πήραν ωμά και κατηγορηματικά θέση υπέρ της ενοχής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όλα αυτά στην περίφημη “δημοκρατία” μας, την οποία δήθεν απειλούσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ οι ίδιοι την έχουν προ πολλού με το βρώμικο χρήμα και την διαφθορά καταλύσει!

Ταυτόχρονα όμως ευρισκόμεθα και σε περίοδο προεκλογική όπου εδώ αρχίζουν τα θαύματα και τα παράξενα.

Πως “μετριέται” η Χρυσή Αυγή;

Γνωρίζαμε και αυτό ήταν το πλέον σημαντικό και το επιδιωκόμενον της καταδίκης μου της 7ης Οκτωβρίου 2020 ότι το Σύστημα είχε πάρει την απόφαση αποκλεισμού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τις ψευτοδημοκρατικές τους διαδικασίες. Το είχαμε ζήσει ήδη αυτό με τις 3.701 ψήφους, που μας έλειψαν τον Ιούλιο του 2019 και μας απέκλεισαν από το κοινοβούλιο. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όμως υπήρχε και έτσι στην τελευταία δημοσκόπηση, η οποία έγινε από την εταιρεία ALCO και δημοσιεύθηκε στο ΟΡΕΝ τον Δεκέμβριο του 2021, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ελάμβανε χωρίς αναγωγή 2,3%. Τότε κατάλαβαν ότι ακόμη δεν είχαν τελειώσει και έδωσαν την εντολή να εξαφανιστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τις δημοσκοπήσεις και στην θέση της να βρουν να βάλουν κάτι άλλο το οποίο μάλιστα στην κρίσιμη στιγμή θα άδειαζαν. Το σχέδιο ήταν παλαιό και το είχε εφαρμόσει ο Μανιαδάκης επί καθεστώτος 4ης Αυγούστου όταν είχε φτιάξει ένα ολόκληρο ψεύτικο ΚΚΕ στην θέση του πραγματικού ΚΚΕ.

Στην “Καθημερινή” της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, την περασμένη Κυριακή δηλαδή, μέσα στους πρωτοσέλιδους τίτλους ήταν και ένας που έλεγε: “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ”. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι κάθε ενέργεια της κυβερνήσεως Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ είχε την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ εις ό,τι αφορά τις απαγορεύσεις και τις διώξεις κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μάλιστα σχετικά με το θέμα δήλωση είχε κάνει και ο υπουργός της κυβερνήσεως Παπαδήμα, Καψής, ο οποίος είχε συγχαρεί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή τους επιτυχημένη πολιτική στον πόλεμο κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μία ημέρα πριν στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ” η κ. Μυρτώ Λιαλιούτη σε εκλογική της ανάλυση αναφερόμενη στην “ακροδεξιά” έγραφε χαρακτηριστικά: “Ο πιο επικίνδυνος παράγοντας δεξιά της δεξιάς είναι πολύ γνώριμος, γιατί η εγκληματική οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μπήκε για πρώτη φορά στην βουλή το 2012 και έφυγε το 2019, λίγο πριν καταδικαστεί πρωτόδικα. Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως την γνωρίζαμε δείχνει πως παραμένει στο περιθώριο, χωρίς να “μετριέται” κοντά στα 3% στις δημοσκοπήσεις.”

Από το απόσπασμα αυτό του κειμένου της δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ προκύπτουν απορίες σημαντικές. Πρώτα απ’ όλα όμως μία παρατήρηση. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση. Είναι επίσημο κόμμα, είναι στο κατάλογο τον επίσημο των πρόσφατων χρηματοδοτήσεων, άσχετα εάν δεν παίρνει χρήματα λόγω ενός αντισυνταγματικού νόμου, είναι στο μητρώο των κομμάτων που υπάρχουν στον Άρειο Πάγο με δεδομένη ηγεσία, διοικούσα επιτροπή και κεντρική επιτροπή. Γνωρίζει πολλές εγκληματικές οργανώσεις η κ. Λιαλιούτη, οι οποίες να είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο κομμάτων του Αρείου Πάγου. Γνωρίζει πολύ καλά η δημοσιογράφος του συγκροτήματος Λαμπράκη – νυν Μαρινάκη, ότι γράφει ψέματα, αλλά το κάνει σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Γράφει επίσης σχετικά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ότι “δείχνει πως παραμένει στο περιθώριο”. Η φράση της αυτή τι σημαίνει “ότι μπορεί να δείχνει πως παραμένει στο περιθώριο”, αλλά να μην είναι στο περιθώριο; Ή το ακόμη πιο εύλογο ότι αυτή και το κατεστημένο των ΜΜΕ θέλουν και παρουσιάζουν ότι βρίσκεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο περιθώριο; Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει επίσης το “μετριέται” εντός εισαγωγικών στο κείμενό της! Γιατί τα εισαγωγικά; Τι σημαίνουν; Μήπως πολύ απλά ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Με απλά και ξεκάθαρα λόγια, είναι ηλίου φαεινότερον ότι το πρόβλημά τους είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία όμως θα δώσει την πολιτική μάχη όποτε αυτή θέλει και όχι όποτε και όπως αυτοί θέλουν και τίποτε δεν έχει τελειώσει. Και  μόνο το γεγονός ότι αποφεύγουν να αναφέρουν ακόμη και την ονομασία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως ο διάβολος το λιβάνι, ενώ αντίθετα προβάλουν με προθυμία και αφειδώς ανύπαρκτες πολιτικά καταστάσεις, δείχνει πολλά…

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Το “φάντασμα” της Χρυσής Αυγής και το δόλιο σχέδιο του Συστήματος

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.