Η Βρετανία στέλνει σε φυλακές της χώρας τους, τους Αλβανούς φυλακισμένους. Στην Ελλάδα, τους «ταΐζουν» οι Έλληνες φορολογούμενοι!

Επίσημη συμφωνία μεταξύ του Ρίσι Σούνακ και του Έντι Ράμα, για επιστροφή στην Αλβανία διακοσίων κρατουμένων από τις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας, υπεγράφη εχθές, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση Σούνακ με στόχο τη μείωση κόστους των Βρετανών φορολογούμενων. Σε αντάλλαγμα, η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και το σωφρονιστικό σύστημα της Αλβανίας.

Οι 200 Αλβανοί που θα οδηγηθούν σε φυλακές της Αλβανίας, για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους,  είναι καταδικασμένοι σε τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια φυλάκισης.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα που γίνονται για τον κάθε κρατούμενο στην Βρετανία, φτάνουν τις 40.000 λίρες ετησίως. Μετά την απόφαση για επιστροφή στην Αλβανία, οι εκτιμήσεις θέλουν το κόστος για τη μεταφορά και εκσυγχρονισμό των αλβανικών φυλακών να φτάνει τις 32 λίρες ημερησίως ανά κρατούμενο, έναντι των 109 λιρών ημερησίως, που απαιτούνται σήμερα για την παραμονή τους στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας. Άρα, η μεταφορά είναι προς το συμφέρον των Βρετανών φορολογουμένων…

Αντιθέτως, στο Ελλαδιστάν οι Αλβανοί κρατούμενοι αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στις φυλακές της χώρας και τους «ταΐζουν» οι Έλληνες φορολογούμενοι απ’ το υστέρημά τους. Εκτός του ότι δημιουργούν συνεχώς κάθε είδους προβλήματα ακόμα και μέσα στις φυλακές! Γιατί άραγε δεν μιμείται την βρετανική η ελληνική κυβέρνηση; Πολύ απλά, διότι αδιαφορεί για τα βάρη των Ελλήνων φορολογουμένων! 

A.B.

 

πηγή

Comments Off on Η Βρετανία στέλνει σε φυλακές της χώρας τους, τους Αλβανούς φυλακισμένους. Στην Ελλάδα, τους «ταΐζουν» οι Έλληνες φορολογούμενοι!

Filed under Διεθνή

Comments are closed.