Γεμίζει τις φυλακές ο Μπάιντεν με τους πατριώτες οπαδούς του Τραμπ

Η διαδήλωση στο Καπιτώλιο ήταν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και όχι μια επανάσταση ή ανταρσία όπως την χαρακτήρισαν οι λίμπεραλ και όχι μόνον, αλλά και οι δικαστές, που έχουν βάλει πολύ κόσμο στην φυλακή. Θυμίζουμε ότι η αστυνομία πυροβόλησε το πλήθος και ότι οι νεκροί εκτός από έναν αστυνομικό που πέθανε από καρδιακή προσβολή, ήταν όλοι οπαδοί του Τραμπ!

Η ποινή φυλάκισης του ηγέτη της οργανώσεως “Οι φύλακες του όρκου”, είναι η μεγαλύτερη ποινή για οποιοδήποτε από τα 1.000 και πλέον άτομα που κατηγορούνται σε σχέση με την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021

Ο αρχηγός μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για το ρόλο του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο. Ο Στιούαρτ Ρόουντς, τραυματίας πολέμου και ιδρυτής της οργάνωσης Oath Keepers, καταδικάστηκε για «ανταρσία» και «συνομωσία».

«Αντιπροσωπεύετε μια μόνιμη απειλή και κίνδυνο για τη χώρα», είπε ο ομοσπονδιακός δικαστής Έιμιτ Μέτα στον Ρόουντς, τον ιδρυτή της οργάνωσης Oath Keepers, ο οποίος εμφανίστηκε προκλητικός στο δικαστήριο, επιμένοντας ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος». «Επί δεκαετίες, κύριε Ρόουντς, είναι σαφές ότι θέλατε να εκφυλιστεί η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Δεν είστε πολιτικός κρατούμενος» απάντησε ο δικαστής.

Ο Ρόουντς, ένας πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού που σπούδασε νομικά στο Γέιλ, καταδικάστηκε τον Νοέμβριο από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον. Ο δικαστής Μέτα πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα και την ποινή του συγκατηγορουμένου του, του Κέλι Μεγκς, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης Oath Keepers στη Φλόριντα. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να του επιβληθεί κάθειρξη 21 ετών.

Η ποινή φυλάκισης του είναι η μεγαλύτερη ποινή για οποιοδήποτε από τα 1.000 και πλέον άτομα που κατηγορούνται σε σχέση με την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού τότε προέδρου Τράμπ, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

Οι Oath Keepers είναι μια αμερικανική Εθνική αντικυβερνητική πολιτοφυλακή της οποίας οι ηγέτες έχουν καταδικαστεί για βίαιη εναντίωση στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ένοχοι ο ηγέτης και τρία μέλη των Proud Boys για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Αρκετές οργανώσεις που παρακολουθούν την εγχώρια τρομοκρατία και τις ομάδες μίσους στις ΗΠΑ περιγράφουν τους Oath Keepers ως ακροδεξιά εξτρεμιστική ή ριζοσπαστική ομάδα. Το 2015, ο Mark Pitcavage της Anti-Defamation League (ADL) περιέγραψε την ομάδα ως «βαριά οπλισμένους εξτρεμιστές με συνωμοσιολογική και αντικυβερνητική νοοτροπία που αναζητούν πιθανές αναμετρήσεις με την κυβέρνηση».

Βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι ισχυροί παράγοντες του γνωστού πανίσχυρου “λόμπυ”, που πίεσαν και την κυβέρνηση των ανδρεικέλων των Αθηνών, να βάλουν τους χρυσαυγίτες στην φυλακή, είναι οι ίδιοι που βάζουν και τους αμερικανούς πατριώτες στα κάτεργα γιατί ήταν εναντίον του εκλεκτού τους, της μαριονέτας τους, του Μπάιντεν. 

 

πηγή

Comments Off on Γεμίζει τις φυλακές ο Μπάιντεν με τους πατριώτες οπαδούς του Τραμπ

Filed under Διεθνή

Comments are closed.