Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Διαρροή στοιχείων απόδημων Ελλήνων: Ποιά προσωπικά δεδομένα;

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα παραμείνουν απαραβίαστα με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες έρχεται το σκάνδαλο με την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου («Είμαι ΕΒΡΑΙΑ, η μητέρα ο γιος μου είναι Εβραίοι») για να φανεί (για άλλη μια φορά) η ωμή αλήθεια: τα στοιχεία των πολιτών που καταχωρούνται στο Gov.gr έχουν γίνει λάφυρα που περιφέρονται παράνομα από χέρι σε χέρι και από σκοπιμότητα σε σκοπιμότητα.

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι η κα Ασημακοπούλου απέκτησε παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας χιλιάδων απόδημων Ελλήνων και τους έστειλε προεκλογικά διαφημιστικά, ζητώντας την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Το σκάνδαλο αναδείχθηκε μετά από σωρεία επώνυμων καταγγελιών από Έλληνες του εξωτερικού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα επίμαχα e – mail στάλθηκαν ακόμα και σε διευθύνσεις ταχυδρομείου που δεν είχαν καν δηλωθεί στην πλατφόρμα του Gov.gr για την επιστολική ψήφο. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε ότι βρήκε τα e-mail από τους εκλογικούς καταλόγους που δικαιούνται να ζητήσουν οι υποψήφιοι από το υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα είναι ότι οι εκλογικοί κατάλογοι στην επίσημη μορφή τους δεν περιέχουν e- mail και η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει την παροχή των e-mail των ψηφοφόρων, σε υποψήφιους και κόμματα.

Comments Off on Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Διαρροή στοιχείων απόδημων Ελλήνων: Ποιά προσωπικά δεδομένα;

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.