Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον Χρυσοχοΐδη για την δολοφονία»

Σε ερώτηση για τυχόν πολιτικές ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι, είμαι πολύ σαφής και ξεκάθαρος σε αυτό, γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει πάντα στην κορυφή θα είχαμε παραιτήσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα.  Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ένας υπουργός ο οποίος πραγματικά κατέχει το αντικείμενο αυτό δεν νομίζω ότι αμφισβητείται και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενά στην ελληνική αστυνομία τα οποία τονίζω είναι προβλήματα τα οποία έρχονται και τα οποία διαιωνίζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό.’Οχι δεν θεωρώ ότι εδώ υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν.”

΄Ωστε έτσι λοιπόν, καμία πολιτική και πολύ περισσότερο ποινική ευθύνη για τον Χρυσοχοΐδη, που έξω από ενα Αστυνομικό Τμήμα για το οποίο είναι ο υπεύθυνος υπουργός, σφαγιάσθηκε μία κοπέλα. Αντίθετα, για την Ν.Δ. είχαν όχι μόνον πολιτική, αλλά και ποινική ευθύνη και φυλακίστηκαν 18 βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την πράξη ενός οπαδού της.

Είπε επίσης για την δολοφονία του Αστυνομικού Λυγγερίδη: “Για μένα, το να κερδίσουμε τη μάχη με τον χουλιγκανισμό είναι ένα στοίχημα που θέλω να το κερδίσω και στη μνήμη ενός αστυνομικού που έχασε τη ζωή του πριν από λίγους μήνες …”

Μάλλον έχει χάσει επεισόδια ο Κυριάκος. Καμία πάταξη των εγκληματικών οργανώσεων του χουλιγκανισμού δεν έγινε και η υπόθεση έκλεισε με έναν μόνο κατηγορούμενο και δεν έγινε ΠΟΤΕ “δίωξη με το μοντέλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”. Όπως και για την υπόθεση Φύσσα θα έπρεπε να είναι μόνο ένας ο κατηγορούμενος, ο Ρουπακιάς και όχι ένα κόμμα ολόκληρο. 

Leave a comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Leave a Reply