ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ λόγω … Predator!

Έντονο είναι το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής ακύρωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ η οποία ήταν να λάβει χώρα στις 4 Απριλίου, ως προς τους λόγους και τις αιτίες που συνέβη αυτό.

Ήταν η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε από Αμερικανό πρέσβη η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και όμως ακυρώθηκε με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο, δημιουργώντας εύλογες απορίες εάν αυτό σχετίζεται με κάποιο τρόπο με το Predator .

Οι ΗΠΑ «επικήρυξαν» τον δημιουργό του Predator T.Dilian και όποιον εμπλέκεται με την Intellexa SA και η πρώτη που ανησυχούσε για την εξέλιξη αυτή ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία και είχε αγοράσει το παράνομο λογισμικό και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά έδωσε και άδεια εξαγωγής του σε αυταρχικά καθεστώτα, στην Ουκρανία, στην Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν.

Οι Αμερικανοί πέρασαν νόμο που θα απαγορεύει μέχρι και την είσοδο στις ΗΠΑ Ελλήνων και λοιπών αξιωματούχων.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ακόμα και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πάντως, η ακύρωση της επίσκεψης ξεκάθαρα σήμαινε ότι κάποιος δεν είναι «ευπρόσδεκτος» στις ΗΠΑ.

Να υπενθυμιστεί ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί είναι τόσο εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν υποκλοπές αξιωματούχων τους από το Predator στην Ελλάδα κατά τις συνομιλίες τους με κυβερνητικά στελέχη.

Δεν στοχοποιούσαν τους Αμερικανούς αλλά τους Έλληνες αξιωματούχους αλλά καταγράφηκαν οι θέσεις και τα στοιχεία τους τα οποία μάλιστα τέθηκαν υπόψιν πλευράς η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τα έχει στα χέρια της.

Leave a comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Leave a Reply