Ούτε ένας στην φυλακή για τους 104 νεκρούς στο Μάτι!

Το πως λειτουργούν οι θεσμοί στην χώρα φαίνεται καθαρά από τις πολιτικές έρευνες, που δείχνουν ότι ο λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς. Και πως να έχει, όταν για 104 νεκρούς στο Μάτι από την εγκληματική αμέλεια των αρχών, δεν πήγε ούτε ένας φυλακή μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση; Μάλιστα, από τους 21 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν μόνον οι έξι και αυτοί σε εξαγοράσιμες ποινές. Πόσο αλήθεια κοστολόγησαν 104 ψυχές; 

Φυσικό ήταν οι συγγενείς να αντιδράσουν με σφοδρότητα και αποδοκιμασίες κατά του Δικαστηρίου. Στην Ελλάδα όμως, αυτά γίνονται… 

Όπως έγινε γνωστό εξοργισμένοι και απογοητευμένοι έφυγαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι συγγενείς των 104 θυμάτων της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι Αττικής.

Αυτό συνέβη γιατί κρίθηκαν μόνο 6 ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές αυτές από 3 έως 111 έτη (κατά συγχώνευση) οι οποίες εξαγοράζονται με μερικές χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα να αφήνονται ουσιαστικά ελεύθεροι για το έγκλημα!

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» προβλήθηκε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την δικαστική αίθουσα λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των ποινών.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς η ατμόσφαιρά είναι «εκρηκτική» και οι συγγενείς έχουν σηκωθεί από τα έδρανα και έχουν κινηθεί προς την έδρα ενώ φωνάζουν, ουρλιάζουν και λένε ειρωνικά «μπράβο» στους δικαστές.

Leave a comment

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Leave a Reply