Έργο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Φτωχότερη χώρα στη Δύση η Ελλάδα

Η λεηλασία του Έθνους και οι πολιτικοί μας όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν οδήγησαν την εθνική μας οικονομία κυριολεκτικά σε κατάρρευση.

Οι Financial Times παρουσίασαν πρόσφατα την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης! Η εξέλιξη των πραγματικών μισθών τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα και στις χώρες της Δύσης εξηγεί την μετανάστευση των νέων Ελλήνων, το νυν κενό σε 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη χαμηλή αγοραστική ισχύ, όπως και την αδυναμία για brain regain στην Ελλάδα.

Οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν πέσει κατά ένα ποσοστό της τάξης του 30% την ίδια στιγμή που η ακρίβεια «καλπάζει» κυριολεκτικά!

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι ότι η μέτρηση αφορά μόνο τα δυτικά κράτη, όχι Ρωσία, Κίνα, Βιετνάμ, αραβικές χώρες κλπ. γιατί τότε η Ελλάδα θα ήταν ακόμα πιο κάτω!

Όπως επισημαίνει η ανάλυση, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αξιοσημείωτης οικονομικής κρίσης, η οποία δημιούργησε μια «τρύπα» από την οποία θα χρειαστεί να περάσει μια γενιά προτού η Ελλάδα καταφέρει να βγει (δηλαδή άλλα 25 χρόνια)!

Σήμερα, η ελληνική οικονομία είναι περίπου 19% μικρότερη από ό,τι ήταν το 2007, την ώρα που η οικονομία της ΕΕ είναι κατά 17% μεγαλύτερη!

Με λίγα λόγια δημιουργήθηκε ένα απίστευτο οικονομικό χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της τραγικής με το αζημίωτο πολιτικής (βλέπε χρηματιστήριο, λίστα Λαγκάρντ, σκάνδαλα) εκείνων που κυβέρνησαν. Εναντίον των οποίων πολιτεύτηκε η Χρυσή Αυγή και αυτοί σαν απάντηση την καταδίκασαν σαν… «εγκληματική οργάνωση».

Leave a comment

Filed under Οικονομία

Leave a Reply