Το κράτος κατέβαλε τις αποζημιώσεις στους εμπόρους ύστερα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής

spasmena__article

Είναι γνωστά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην μεγάλη αντιμνημονιακή πορεία της 12ης Φεβρουαρίου 2012.  Στα επεισόδια αυτά έγιναν εκτεταμένες ζημιές σε μαγαζιά του κέντρου των Αθηνών, με αποτέλεσμα πολλοί  έμποροι να υποστούν τεράστιες ζημιές , το κυριότερο όμως ήταν ότι δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα μαγαζιά τους για αρκετά μεγάλο διάστημα. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μην δημιουργηθούν εντάσεις στο εμπορικό κόσμο, αλλά και για να δώσει τις γνωστές εργολαβίες δεξιά και αριστερά, προέβη σε κύρωση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου, ώστε  να γίνουν απογραφές των ζημιών και να πληρωθούν οι έμποροι. Και θα έλεγε κάποιος καλόπιστος, μέχρι εδώ καλά.

Όχι βέβαια. Αρχίζει για τους πληγέντες εμπόρους ένας γραφειοκρατικός κυκεώνας, με το να τους έχουν κάνει μπαλάκι πότε το υπουργείο Εσωτερικών, πότε ο Δήμος Αθηναίων και πότε το υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα των αποζημιώσεων είχε βαλτώσει στην κυριολεξία οδηγώντας σε απόγνωση τους εμπόρους. Φυσικά, κανένα από τα κόμματα πολιτικού κατεστημένου, από αυτούς που δήθεν κόπτονται για την ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν προέβη σε κάποια ενέργεια. Ήταν όλοι τους ευχαριστημένοι, μετά την κύρωση της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου από την Βουλή.

Ο συναγωνιστής βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, έμπορος ο ίδιος,  αφού ήρθε σε επαφή με δεκάδες εμπόρους που ήταν πλέον σε πλήρη απόγνωση, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα, ώστε να αναγκασθούν οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στην Βουλή και να απαντήσουν, ώστε να πάψει πλέον ο εμπαιγμός των εμπόρων. Οι υπουργοί δήλωσαν κώλυμα και η επίκαιρη αναβλήθηκε.Συνηθισμένη πρακτική, όσον αφορά πολλές από τις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», τις οποίες αποφεύγουν, γιατί δεν έχουν τι να απαντήσουν και πώς να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα.

Και όμως. Ενώ η επίκαιρη ναι μεν δεν απαντήθηκε, ξαφνικά, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια λύθηκαν, και οι πληγέντες έμποροι, αρχίζουν να καλούνται για είσπραξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Απλά οι συναρμόδιοι υπουργοί και ο αποτυχημένος δήμαρχος κατάλαβαν πού θα πήγαινε η κατάσταση, επιτάχυναν τις διαδικασίες από τον φόβο μην ξεφτιλιστούν τελείως στους εμπόρους.

Είναι μία ακόμα νίκη, μία από τις τόσες καθημερινές νίκες που πετυχαίνουμε. Το τι θα γίνει στο Γενικό Λογιστήριο θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, οι έμποροι κατάλαβαν ποιος είναι πραγματικά κοντά στα προβλήματα τους, ποιος τους καταλαβαίνει και αγωνίζεται πραγματικά για την επίλυση τους. Ξέρουν ότι έχουν δίπλα τους την Χρυσή Αυγή!

ΠΗΓΗ

1 Comment

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

One response to “Το κράτος κατέβαλε τις αποζημιώσεις στους εμπόρους ύστερα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής