Τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας προωθεί μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης ο Τσίπρας

Τον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας προωθεί μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης ο Τσίπρας

Την Κ.Ο. του Σύριζα ενημέρωσε σήμερα ο Τσίπρας για το πλάνο του για την Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα χρησιμοποιήσει, ώστε να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα που καθόλου δεν τον ευνοεί.

Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αξίζει να σημειωθεί, που το μείωσε ήδη από την αρχή του ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας με αυτό να διχάσει, αποκλείοντας από τον διάλογο την τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, αφού απέστειλε τις προτάσεις του ακόμα και σε ανύπαρκτους φορείς, όπως το ΚΙΔΗΣΟ και άλλα φαιδρά, αλλά επιδεικτικά όχι προς τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Στις προτάσεις του, που κατέθεσε στην ΚΟ του Σύριζα, ο Τσίπρας ανέδειξε τον συστημικό και αντεθνικό ρόλο του κόμματός του, παραθέτοντας απόψεις που σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται ο Ελληνικός Λαός, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πρεσβεύει η συζήτηση περί της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ο Τσίπρας ζήτησε την «κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του ελληνικού κράτους», δηλαδή τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Μάλιστα το ζήτησε αυτό ακριβώς την ημέρα της δημοσίευσης πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης που κατατάσσει τους Έλληνες στους πιο θρησκευόμενους λαούς της Ευρώπης. Τόσο απέχουν από την ελληνική πραγματικότητα οι ιδεοληψίες του Τσίπρα και της παρέας του.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται εκλογές: Ο άθεος Τσίπρας ετοιμάζει υποκριτική επίσκεψη στο Άγιον Όρος! ΒΙΝΤΕΟ

Κατά δεύτερον ο Τσίπρας αντιτάχθηκε στην λαϊκή βούληση για πλήρη κατάργηση του επαίσχυντου «νόμου περί ευθύνης υπουργών», αρνούμενος την πλήρη αφαίρεση αυτού του αίσχους από το Σύνταγμα των Ελλήνων, αλλά απλώς την μείωση της δικονομικής αρμοδιότητας της Βουλής, ώστε να αφορά μονάχα τα αδικήματα που γίνονται στο πλαίσιο των καθηκόντων του βουλευτή ή του υπουργού, αλλά όχι όσα «τελούνται απλώς επ΄ευκαιρία αυτών».

Το αστείο της όλης υπόθεσης και ολόκληρης της ομιλίας είναι ότι ο Τσίπρας πρότεινε την «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία» που ουσιαστικά θα είναι δημοψηφίσματα ύστερα από συλλογή υπογραφών. Φυσικά, αυτό δεν είναι αστείο ως πρόταση, αλλά καθίσταται αστείο από το ότι την πρόταση την έκανε αυτός που αρνείται το δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το Μακεδονικό και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ενώ το ένα δημοψήφισμα που έκανε το πρόδωσε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-suntagmatikh-anathewrhsh-diachwrismos-kratous-ekklhsias#ixzz5VRdzVYBw

Comments Off on Τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας προωθεί μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης ο Τσίπρας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.