Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ιράν που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιβάλει τον αυστηρό νόμο για το χιτζάμπ.

Η ιρανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να εντοπίσει γυναίκες που παραβιάζουν τη νέα αυστηρή νομοθεσία για το χιτζάμπ.

Τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου ανακοίνωσε ο γραμματέας του Αρχηγείου για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Φωνής, Mohammad Saleh Hashemi Golpayegani.

Ο νέος αυστηρός νόμος για το χιτζάμπ υπογράφηκε από τον σκληροπυρηνικό πρόεδρο του Ιράν Ebrahim Raisi στις 15 Αυγούστου. Ακολούθησε την Ημέρα Hijab and Chastity, μια εθνική εορτή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, κατά την οποία οι γυναίκες διαμαρτύρονταν σε όλη τη χώρα δημοσιεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τους χωρίς το κάλυμμα του κεφαλιού.

Μερικές από τις γυναίκες που συνελήφθησαν για παραβίαση του νέου νόμου αναγνωρίστηκαν αφού βίντεο που τις έδειχναν χωρίς χιτζάμπ ή φορούσαν το χιτζάμπ με λάθος τρόπο έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια γυναίκα, της οποίας το βίντεο δείχνει την παρενόχληση αυτής στα μέσα μαζικής μεταφοράς επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ, συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη στην εθνική τηλεόραση από το άτομο που την παρενόχλησε, ανέφερε η The Guardian.

Υπάρχουν φόβοι ότι  ανάλογα βιομετρικά δελτία ταυτότητας όπως αυτά του Ιράν, τα οποία έχουν εικόνες προσώπων, θα χρησιμοποιηθούν αλλά και ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλά άλλα κράτη εδω και καιρό , όπως Η.Π.Α, Κίνα που σε συνδυασμό, με την αναγνώριση προσώπου σε δημόσιους χώρους, για τον εντοπισμό ατόμων που παραβιάζουν ΄τυχόν νόμους  περί τρομοκρατίας , ταραχών ή άλλων παραμέτρων που τίθενται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για λόγους ασφαλείας.

Τα όσα πρόκειται να δούμε και στην Πατρίδα μας να εφαρμόζονται ούτε καν τα έχουμε φανταστεί. Πάντως ένα είναι σίγουρο η έννοια της δήθεν δημοκρατίας δεν υφίσταται πλέον και όλοι και όλα βρίσκονται υπό παρακολούθηση για ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και να υπενθυμίσουμε  σε όλους τους δήθεν σοκαρισμένους δημοκράτες ότι οι κρατικές υπηρεσίες της πατρίδος μας παρακολουθούσαν εδώ και πολλά χρόνια τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, πράγμα που παραδέχτηκε και το καθεστώς Μητσοτάκη δια στόματος του ιδίου εντός της Ελληνικής Βουλής, οπότε για τους Εθνικιστές δεν μας εκπλήσσει πλέον τίποτα!

Comments Off on Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.